duminică, 10 iulie 2011

"OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT" - Bălu Spiridon

După ce primarul comunei Farcăşesti, Constantin Pârvulescu a fost arestat pentru o mită de 350.000 de euro, toate problemele au căzut pe umerii viceprimarului Spiridon Bălu, care s-a văzut nevoit să se înhame de unul singur la o muncă extrem de grea, aceea cu oamenii şi cu problemele din comună. Bălu este un om tânar, dar care a trecut prin multe în viaţa sa, iar în cadrul acestui interviu a promis solemn că va face tot ce-i va sta în putinţă pentru ca localitatea Fărcăşeşti să ajungă în topul comunelor fruntaşe din Gorj, şi pentru ca problemele sătenilor să se diminueze şi să dispară într-un final. Vă invităm să vedem ce planuri de viitor, dar şi ce a făcut în Fărcăşesti, noul primar-SPIRIDON BĂLU.
REDACTOR : Bună ziua, domnule primar şi bine aţi venit pentru a ne spune ce veţi face pentru aceasta comună.
BĂLU SPIRIDON : Mă bucur din suflet că publicaţia dumneavoastră, pentru care am toată stima şi aprecierea mi-a dat posibilitatea să-mi expun planurile mele pentru comuna Fărcăşeşti.
RED. : Nu putem spune că sunteţi chiar la început de drum, întrucât la proiectele care s-au realizat în Farcasesti aţi lucrat alături de Constantin Pârvulescu, unele din aceste lucrări realizându-se la iniţiativa dumneavoastră.
B.S. : Aşa este, aveţi perfectă dreptate, în timpul mandatului meu de viceprimar am reuşit să facem terenuri sintetice şi bituminoase la şcolile ,,Roşia Jiu,,, cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 4 miliarde de lei vechi, lucrarea fiind începută în ianuarie 2010 şi terminată la finele aceluiaşi an. Toate şcolile din Fărcăşeşti au fost modernizate, iar la şcoala ,,Victor Popescu,, s-au construit toalete ultramoderne. În satul ,,Roşia Jiu,, s-au dalat şanţurile şi s-au construit mai multe podeţe. De aceleaşi dalări şi podete a beneficiat şi satul ,,Peşteana de Jos,,.
RED : Observ că s-a pus un accent deosebit pe infrastrucură, şi pe confortul sporit al oamenilor.
B.S. : Aşa este, aceste lucrări de reparaţii şi modernizări au continuat şi la Aninoasa şi Brosteniţa, unde s-au bituminat două uliţe şi s-a construit un zid de sprijin în satul ,,Valea cu Apă,,. O problemă stringentă a comunei Fărcăşesti era alimentarea cu apă, aşa că m-am ocupat şi de acest aspect. Mai multe fântăni au fost reabilitate prin montarea de acoperişuri şi turnarea unor platforme, iar o investiţie extrem de importantă a fost săparea a doua foraje de apă în punctele ,,Vultur-sat Peşteana de Jos,, şi ,,Vlăduţoiu-sat Valea cu Apă,,.
RED : Oamenii din Fărcăseşti manifestă interes faţă de biserică şi faţă de religia creştin-ortodoxă ?
B.S. : Da, şi drept urmare m-am ocupat intens şi de modernizarea lăcaşelor de cult. Drept urmare, s-a reabilitat Biserica Broşteniţa şi alte biserici din Fărcăşeşti.
RED: Vă rog să ne spuneţi pe ce s-a pus un accent deosebit de când dumneavoastră aţi preluat funcţia de primar.
B.S. : În primul rând s-a asigurat iluminatul public non-stop, s-a betonat intrarea la şcoala ,,Victor Popescu,,, s-a betonat calea de acces în stadionul din ,,Peşteana de Jos,,, s-a realizat o fântănă şi o aducţiune de apă în zona Miriteasa, s-a construit o copertină la biserica ,,Valea cu Apă,, pentru a se putea ţine slujbe de pomenire în aer liber.
RED. : Ce s-a omis total în Fărcăşesti până ce dumneavoastră aţi preluat funcţia de primar ?
B.S. : Tinerii din această comună au fost neglijaţi în totalitate. Drept urmare, m-am ocupat personal atât de elevi, cât si de echipa de fotabal,, VULTURII FĂRCĂŞEŞTI,,. Acum, sportivii sunt susţinuţi de primărie şi sunt motivaţi cu premii în bani pentru rezultatele bune. Ce-i drept, aceste premii sunt modice, având în vedere situaţia financiară grea cu care ne confruntăm cu toţii, dar oricum este ceva faţă de nimic. Aşa că, fiecare fotbalist primeşte 150 de lei pentru fiecare meci jucat, 50 de lei prima de victorie şi 30 de lei pentru un rezultat de egalitate. În afară de aceste premii în bani, le asigurăm sportvilor şi echipament sportiv pentru competiţii. Nu doar sportivii au fost în atenţia mea, ci şi scolarii şi preşcolarii din Fărcăşeşti. Aşa că, la sfârşitul acestui an şcolar, elevii care au obţinut premiul 1 au fost răsplătiţi cu suma de 300 de lei, cei care au luat premiul 2 cu suma de 200 de lei, iar cei care s-au clasat pe locul 3 au primit 100 de lei. Tot atunci, au fost răsplătiţi material şi elevii care au obţinut rezultate bune la olimpiade şi concursuri scolare. Printr-o Hotărâre a Consiliului Local Fărcăşeşti, premiul 1 a obţinut suma de 200 de lei, premiul doi-150 de lei, premiul 3-100 de lei, şi premiul 4-50 de lei.
RED : Ziua de 1 Iunie, a fost sărbătorită la Fărcăşeşti ?
B.S. : Da, este ceva nou pentru noi, dar ,,Ziua Internaţională a Copilului,, a prins contur şi la Fărcăşesti. Au avut loc concursuri de cross- fete şi băieti, competiţii de tenis de masă, fotbal şi handbal. Locurile câstigătoare au obtinut premii constând în obiecte. O altă zi importanta- ,,Ziua Eroilor,, a fost marcată la Fărcăşesti prin depunere de jerbe comemorative la ,,Monumentele Eroilor,, căzuţi în  cele două războaie mondiale.
RED : Cu ce probleme vă confrunţati la Fărcăşeşti ?
B.S. : Cea mai stringentă problemă este cea de fond-funciar. Având în vedere că punerile în posesie a oamenilor s-au cam făcut după ureche, nu de puţine ori ne trezim cu mai multe persoane care revendică acelaşi teren. Am găsit o rezolvare şi pentru această problemă - cu ajutorul cetăţenilor vom pune la punct toate actele de proprietate şi ne vom deplasa în teren pentru a relaua măsurătorile. Pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să plătească măsurătorile ,,topo,,, am făcut un efort suplimentar, şi din bugetul local vom plăti un topograf care ne va ajuta să rezolvăm această problemă de fond-funciar.
RED : Ce planuri de viitor aveţi ?
B.S. : O, sunt foarte multe, şi sper că marea majoritate vor fi duse la îndeplinire până la sfârşitul acestui an. Astfel că, se vor face reparaţii capitale la drumul de intrare dinspre Rovinari în satul Rogojelu, la Drumul sătesc ,,Valea cu Apă,,,  Drumul sătesc ,,,Valea Călugăreasca,, şi uliţa Sultănoiu- betonări, în valoare totală de 3 miliarde de lei vechi. Tot până la sfârşitul acestui an, intenţionez să betonez şanţurile şi podeţele, căile de acces în gospodării în satul ,,Peşteana de Jos,, şi să achiziţionez o maşină de salubritate nouă. Pe ,,măsura 125,, se vor moderniza mai multe drumuri de exploatare agricolă pentru care s-a depus proiectul la sfârşitul lunii mai la APIA- proiect în valoare de 1.000.000 de euro. Tot în 2011, se vor moderniza şi restul fântâniilor şi se va picta Biserica din satul ,,Roşia Jiu,,- lucrare ce se ridică la suma de 2.200.000.000 de lei vechi.
RED : Ce evenimente culturale aveţi la Fărcăşeşti ?
B.S. : În acest an, pe data de 9 septembrie vom sărbători,, Nedeia,, în satul Broşteniţa. La acest evenimet vor fi invitaţi solişti renumiţi de muzică populara şi mai mulţi comercianţi.
RED : Domnule PRIMAR SPIRIDON BĂLU, vă mulţumesc pentru invitaţia acceptată şi vă doresc spor la treabă în activitatea dumneavoastră.
B.S. : Şi eu vă mulţumesc şi vreau să-i asigur pe toti cetăţenii din Farcăşeşti că eu voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru ca ei să aibă un trai decent, exact asa cum merită.

10 comentarii:

  1. Balu este cel mai potrivit om pentru functia de primar. Noi toti cei din Farcasesti il vom vota ,uite asa sa moara de ciuda popa ala hot, fiusu si rahatu’ ala de amercian care vinde wiski si tuica contrafacute. Bine ca sa scapat Spiridon Balu de nenorocitu ala de parvulescu care a vandut toata comuna. Tineo tot asa Spiridon, Ai sprijinu si votu nostru. Dumnezeu sa te ajute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marian, un om modest din Farcasesti14 iulie 2011 la 11:04

    Imi place ca Balu se implica pentru comuna. bRAvo lui. Cu siguranta va face mult bine comunei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Leana, Valea cu Apa14 iulie 2011 la 12:08

    Cel mai bine este ca Parvulescu de care ma rog de cativa anis ami dea un titlu de propietate sa dus la puscarie, SA iasa de acolo cand loi scoate eu. Domnul Balu este un om sincer care ma primit tot timpul la el. Il voi vota si eu pentru ca acesta este omu potrivit pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu a facut dreptate si pe melegurile nostre. Bine ca am scapat de un hot dar mai avem cativa –un consilier care zice ca e popa si alti cativa. Il loc sa-l ajute pe balu sa faca ceva pentru comuna, sau macar sa-l lase in pace nu fac decat sa-l incurce si sai puna betein roate. Dumnezeu ii vede pe toti. Mult noroc balu in viitoru mandat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor vreau sa imi spuneti ce a facut acest Balut Spiridon in aceasta comuna. Tot ce a facut a fost propus de Consiliul Local. Mergeti domnilor la sedinte la primarie si poate mai invatati ceva.
    Eu nu spun ca Parvulescu a fost bun, pentru ca acela a fost un hot, dar totusi a mai facut ceva.
    Iar Belgiu, tata macar a facut ceva in comuna asta, iar fratemiu, lui Balu ii mai trebuie un creier ca sa ajunga unde e Elvis Belgiu.
    Numele meu este Robert Belgiu, fiu al fostului primar Belgiu Antonica, frate al avocatului Elvis Belgiu si fiu al doamnei bibliotecar Belgiu Nineta.
    Eu nu ma ascund sub pseudonime.
    Daca tata e hot, Parvulescu si Balu ce sunt?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu sigur de ce vă place să acuzaţi unele pesoane, că au făcut, că au luat ,că au furat .... de ce preferaţi să vă ascundeţi după un monitor şi să lăsaţi comentarii aberante.. aveţi ceva de spus şi credeţi acel ceva ... spune-l domne în faţa ...şi nu ştiu cum v-aţi dat seama ,într-un timp atât de scurt ca Danuţ este primarul potrivit ..Danuţ nu fură, Dănuţ nu îşi hrăneşte copiii, Danuţ nu îşi face casă, Danuţ este un sfânt şi ar trebui sa îi facem o icoană să ne închinam la mustaţa lui :X

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am jignit niciodata pe acesti oameni politici, deoarece consider ca este un razboi inutil si nesfarsit pe care il duc dumnealor; si nici pe aceia care l-au jignit pe taicamiu ingrozitor si de cele mai multe ori degeaba, dar dumneavoastra dragi comentatori, aici, il jigniti pe fratele meu si acest lucru nu vi-l pot ierta.
    Daca doriti sa comentati articolul, comentati-l, laudati-l pe Balu, dar nu incercati sa vorbiti urat despre Elvis Belgiu, pentru ca multi dintre voi nu aveti ideea cine este si ce-i poate capul.
    Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce dracu, va certati ba atata? Ca ala nu e bun, ca ala e rau si tot asa. Cand era Pirvulescu nu era bine... P care i-a ajutat a fost bine, pa care nu, a fost rau. Ghinionul lui a fost ca s-a intins prea mult la cascaval. Asta e... Ca Belgiu e asa, ba ca nu e asa, ca nu stiu ce consilier e rau sau bun... Gata, AJUNGE! Cert este ca toti vreti puterea, dar acum mai e si cum vrea dumnezeu. Eu zic sa lasam pe Balu sa conduca, ca pana la alegeri ne dam seama de ce poate. Oricum daca continua cum a inceput (s-a implicat si cu tinerii, organizeaza si sarbatori locale, aduce si topograf, modernizeaza si curtea primariei, a mai rezolvat si din problemele cu terenurile si padurile), el este OMUL POTRIVIT PENTRU FARCASESTI! Ceilalti sa mai astepte. Lasa ca si consilier e destul de bine!... Nu e ca Primarul dar tot mai pica cate ceva... vorba aia...daca nu curge, pica. Cred ca am avut noroc cu Siridon Balu - pt. ca este tanar si in putere. Babalacii trebuie sa iasa la pensie. Uitativa si voi ce au facut primarii tineri, Iordache la Turceni si Adi Cimpeanu la Runcu! Daca ar fi dupa mine as aduce numai oameni tineri in Primaria Farcasesti, aia batrani se ocupa doar de burtile lor imense si atat.
    Cu deosebita consideratie, Gheorghe!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este, Balu e cel mai bun, el nu isi face casa in tg jiu, el nu fura, el face de toate.
    Ce face domne? Nu vedeti ca sunteti amagiti de el, ce a facut pd-l, asta o sa faca si el, sa fure.
    Singuri care pot face treaba in comuna sunt Parvulescu si Belgiu, atat. Ei stiu ce trebuie facut, nu Balu, dar Parvulescu e la parnaie, deci Belgiu a mai ramas.
    Votati-l pe Balu si o intre si el la parnaie. Pana la urma toti fura, dar Belgiu inca nu a facut-o inceput.
    Belgiu, dupa mine, merita o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  10. cei din neamul belgiu poate ar trebuii sa isi pastreze comentariile ca sau vazut cu casa in curte si sunt niste analfabetii nu pot spune la fel de doamna nineta belgiu care este o femeie de nota 10 si cu frica de d-zeu , elvis un avocat care sa ajuns prin facultatii prin chisinau care nu stiu cum sau luat acele licente ,iar akm belgiu antonica trebuie sa iese primar ca trebuie acoperite cheltuielile

    RăspundețiȘtergere