marți, 16 august 2011

IOANA BUŞE A SCHIMBAT FAŢA COMUNEI STOINA

Comuna gorjeană Stoina poate concura cu uşurinţa cu multe oraşe din judeţul Gorj. Primăriţa de la Stoina, Ioana Buşe împreună cu echipa sa a reuşit să le dea oamenilor o doză de speranţă şi un trai decent. Orice trecător care ajunge în centrul localităţii Stoina se întreabă dacă nu cumva indicatorul ,,COMUNA STOINA,, este eronat şi a ajuns de fapt într-un orăşel.  
Ioana Buşe a respectat din totdeauna consătenii săi şi locurile natale. Dar cum un om care-şi respectă semenii săi, trebuie să le respecte tradiţiile şi obiceiurile, primăriţa a realizat că o prioritate a localităţii sunt lăcaşurile de cult, aşa că toate cele 6 biserici din comună au fost reabilitate după cum urmează: Biserica de la Stoiniţa a fost reabilitată în totalitate prin consolidarea zidurilor şi schimbarea tâmplăriei, lucrare ce se ridică la suma de 1 miliard de lei vechi. Buşe a ţinut să mulţumească pe această cale preotului Marin Nicolae şi sătenilor din această zona care au oferit muncitorilor care au lucrat la biserică câte o masă caldă în fiecare zi. La biserica din satul Ciorari s-au introdus gaze naturale încă din anul 2010, iar în satul ,,Stoina în deal,, s-a construit o copertină la biserica ,,Hramul Sfintei Marii,,. 
Tot o copertină s-a construit şi la biserica din satul Mieluşei, biserica ce a fost sfinţită în urmă cu câteva zile de ,,Sfânta Marie,,. În satele Toiaga şi Păişani s-a lucrat la întreţinerea bisericilor şi deasemenea s-au făcut lucrari de curaţare a cimitirelor pe tot parcursul anului 2010 şi 2011. Referitor la acest capitol, Ioana Buşe a ţinut să precizeze că fiecare cetăţean este obligat să-şi întreţină locul de veci, şi că persoanele de la legea 416 nu sunt slugile nici ale primăriei şi nici ale cetăţenilor din Stoina.,,
Buşe s-a ocupat într-un mod special şi de infrastrucură şi a asfaltat 22 de kilometri de drumuri săteşti şi comunale prin proiecte depuse si finanţate prin programul ,,P.N.D.I.,, Anul şcolar va începe fără probleme la Stoina, întrucât toate unităţile de învăţământ au fost reabilitate şi igienizate. 


Proiectele de viitor sunt măreţe dar realizabile la Stoina. Astfel, se vrea reabilitarea şi modernizarea ,,Căminului Cultural,,, a sediului primăriei şi a drumurilor rămase nereparate. Ioana Buşe se poate mândri şi cu activităţile culturale din localitate care nu s-ar putea desfăşura fără aportul deosebit al Ansamblului Jianca care a obţinut premii importante la ,,Martişoare Folclorice,, şi ,,Sofia Drăghici,,.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu