luni, 26 decembrie 2011

URMĂRITA PENAL, ELENA MOSOR AMENINŢĂ ZIARIŞTII “GORJ COTIDIAN” CU INSTANŢA DE JUDECATĂ


Deranjată vizibil că redactorii ”GORJ COTIDIAN” au primit informaţii despre unele lucrări trucate făcute la Primăria Alimpeşti, ba mai mult de atât au făcut aceste informaţii publice, primăriţa Elena Mosor ne-a ameninţat cu intanţa de judecată în cadrul unui mesaj trimis pe adresa ziarului. Mai mult de atât, prima doamnă a comunei Alimpeşti a avut tupeul să afirme că apariţia acestor articole se bazează pe unele prietenii cu anumite persoane. Ţinem să vă informăm doamnă Mosor Elena că “Gorj Cotidian” este o publicaţie independentă şi ceea ce aţi afirmat dumneavoastră se numeşte calomnie - şi pentru o asemenea afirmaţie puteţi ajunge exact în faţa instituţiei cu care aţi ameninţat dumneavoastră. Pentru a vă da seama că Gorj Cotidian” nu duce războiul nimănui, vă vom da dreptul la replică şi mesajul dumneavoastră va fi publicat integral în cadrul acestui material.
 Suntem datori să vă informăm, doamnă Mosor Elena că articolul apărut în ediţia cu numărul 34 al ziarului “Gorj Cotidian” se bazează pe dovezi concrete pe care le vom prezenta în cele ce urmează şi vă asigurăm că toate documentele referitoare la aceste achiziţii publice şi de asemenea rezultatele finale ale anchetelor organelor de cercetare penală vor fi oferite opiniei publice din România după ce Primăria Alimpeşti le va pune la dispoziţia presei conform legii 544/2001.
Aţi afirmat că o licitaţie publicată în SEAP, dă posibilitatea oricărei firme să participe la licitaţie. Până aici este corect. Dar dacă la acea licitaţie participă o singură firma (ceilalţi participanţi au fost respinşi din diferite motive de primărie, că doar se găsesc fel şi fel de motive - că nu îndeplinesc condiţiile de cifre fabuloase de afaceri, că experienţa similară nu este cea cerută de caietul de sarcini sau că recomandările nu sunt destul de lăudabile, că nu au suficient personal sau că nu deţin în cont sume consistente de bani, şi alte condiţii “făcute” special pentru un participant sau au fost “descurajaţi” să participe în momentul achiziţionării caietului de sarcini sau atunci când au cerut lămuriri cu privire la lucrarea al cărei obiect era licitaţia), ce sens mai are licitaţia? Aici se pot întâlni două aspecte: Ori dumneavoastră nu cunoaşteţi termenul de licitaţie - licitaţia este un fel de competiţie, doamnă primar unde trebuie să participe cel puţin două firme, pentru a exista o concurenţă şi pentru a câştiga firma care oferă preţul cel mai scăzut, ori cunoaşteţi prea bine termenul de licitaţie, dar vă faceţi că plouă pentru ca banul public să meargă acolo unde vreţi dumneavoastră. Drept urmare, aţi făcut tot posibilul pentru ca respectivele lucrări să se desfăşoare aşa cum aţi crezut de cuviinţă dumneavoastră şi contabila Mariana Drăgulescu. Chiar dumneavoastră aţi afirmat că dacă eraţi în comisia de licitaţie puteaţi exercita o oarecare influenţă asupra rezultatului final.
Şi acum urmează partea cea mai amuzantă. Dumneavoastră, doamnă primar, Mosor Elena vă ştiţi o persoană extrem de corectă şi docilă, dar duşmanii – adică Poliţia, Prefectura, “D.N.A”-ul şi presa nu vă lasă deloc în pace şi au curajul să scoată la suprafaţă toate măgăriile întreprinse în timpul mandatelor de primar. Aici vreau să subliniez faptul că dumneavoastră aţi crezut că printr-un mesaj în care ne ameninţaţi cu instanţa de judecată puteţi să ne opriţi din demersurile jurnalistice şi să vă continuaţi liniştită treaba pe “moşia Alimpeşti”. Total greşit şi eronat. Redactorii “Gorj Cotidian” vor face tot posibilul şi nu se vor opri până când opinia publică din România va afla toate neregulile de la Primăria Alimpeşti. Şi acum să demonstrăm opiniei publice pentru a nu mai exista dubii, CĂ AŢI FOST ŞI SUNTEŢI URMĂRITĂ PENAL!
 Iată cum suna un articol publicat pe REALITATEA.NET din data de 31 martie 2010, orele 19.40:
”Primarul comunei gorjene Alimpeşti şi contabilul instituţiei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la abuz în serviciu. Primarul comunei gorjene Alimpeşti şi contabilul instituţiei sunt acuzaţi că au acceptat la plată facturi pentru lucrări de canalizare la preţuri mai mari decât cele prevăzute în contract. Prejudiciul creeat bugetului local estimat în urma probatoriului administrat până în prezent depăşeşte suma de 880.000 de lei. Din cercetările efectuate a rezultat că, în lunile decembrie 2007 şi martie 2008, primarul localităţii şi contabilul primăriei în cadrul derulării unui contract de canalizare menajeră au acceptat la plată situaţii de lucrări întocmite de către administratorul societăţii comerciale şi vizate de dirigintele de şantier, deşi materialele au fost aprovizionate la preţuri mai mari decât cele prevăzute în devizul ofertă şi contract. De asemenea, în aceleaşi condiţii, în lunile iunie şi august 2008, persoanele cercetate au acceptat la plată situaţii de lucrări ce nu au fost prevăzute în proiectul tehnic şi devizul ofertă fără nota de renunţare şi nota de comandă suplimentară. Din probatoriul administrat pâna în prezent, a rezultat că prejudicial creat bugetului local prin aceste activităţi depăşeşte suma de 880.000 de lei, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al I.P.J. GORJ. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat istanţei. Primăriţa comunei Aimpeşti, Elena Mosor a mai fost cercetată penal în ultimii ani, pentru fals şi favorizarea infractorului.”
   Şi în prezent asupra Elenei Mosor s-a redeschis urmărirea penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru abuz în serviciu. În aceeaşi situaţie se află şi contabila Primăriei Alimpeşti, Mariana Drăgulescu, dirigintele de şantier, Mircea Râmniceanu şi constructorul. Deci, în concluzie, doamnă primar, AŢI FOST ŞI SUNTEŢI ŞI ÎN PREZENT URMĂRITĂ PENAL! 
Şi pentru a vă răspunde şi la ultima parte din mesajul dumneavoastră şi pentru a vă da seamă că “GORJ COTIDIAN” nu face cărţile nimănui şi nu duce războiul nimănui, şi oferă oricărei persoane dreptul la replică, vom proceda la fel şi în cazul dumneavoastră şi vom oferi opiniei publice mesajul expediat pe adresa publicaţiei noastre:
,,Sunt primarul comunei Alimpesti si doresc sa fac unele lamuri in legatura cu articolul publicat de domnul Catalin Badescu sub titlul "LA PRIMARIA ALIMPESTI SEFURA BANII PUBLICI LA GREU"
Nu am fost contactata de nimeni pentru a da lamuriri in legatura cu faptele descrise mai sus care de altfel nu exista. O licitatie publicata in SEAP da posibilitatea oricarei firme sa se inscrie la licitatie, si in cazul celor trei licitatii s-a dat dreptul tuturor firmelor din Romania sa se inscrie la licitatie . Nici macar nu am facut parte din comisia de licitatie ca sa pot avea cea mai mica influienta.Nu stiu ce dovezi a avut domnul redactor cand a facut asemenea afirmatii dar poate ca le va aduce in fata instantei, pentru ca dreptul la imagine este consfintit de Constitutie. . Cat priveste asa zisul prejudiciu de la canalizare, din expertiza contabila rezulta clar ca prejudiciul este 0. Domnule Redactor sef cred ca este si in interesul dumneavoastra ca cei care publica articole in cotidianul pe care il conduceti sa exprime adevarul si sa nu fie facute la diverse comenzi fie pe prietenii (asa cum se lauda Belgher)sau pe criterii politice.
Va multumesc si va doresc Sarbatori fericite si La multi Ani! atat dumneavoastra cat si intregului colectiv al redactiei.,,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu