joi, 18 septembrie 2014

STOINA ÎN ACTIVITATE

PRIMAR STOINA    IOANA BUŞE
Cu toate că toamna anului în curs a adus şi unele probleme financiare pentru comuna gorjeană Stoina, primăriţa de aici, Ioana Buşe, a precizat că se depun toate eforturile necesare pentru ca lucrările începute în anii anteriori să continue, şi de ce nu, să fie puse în aplicare şi proiecte mai vechi: "Traversăm o perioadă extrem de grea din punct de vedere financiar, cei de la Petrom şi-au redus substanţial activitatea, nu mai sunt sonde, ci doar câteva garaje, avem mai multe proiecte depuse pentru care nu am primit finanţare, deci trebuie să ne descurcam doar din bugetul propriu.
"Ţin să le promit pe această cale oamenilor din Stoina, că împreună cu staff-ul Primăriei Stoina vom căuta soluţii noi pentru ca localitatea noastră să beneficieze de toate utilităţile necesare şi de un trai decent".
În interviul realizat de publicaţia noastră, Ioana Buşe a precizat ca în prezent se lucrează la aducţiunea de apă şi speră că termenul de execuţie va fi respectat de constructor: " Acum se aşteaptă avizarea pentru energia electrică, am depus toată documentaţia necesară."
De aducţiunea de apă vor beneficia în curând 800 de gospodării din satele Ciorari, Stoina, Păişani şi Urda.
Buşe a mai precizat că tot cu resurse de la bugetul local au fost reabilitate şi igienizate toate unităţile şcolare, aşa că anul de învăţământ 2014-2015 a debutat cu dreptul.
Localnicii din celelalte trei sate componente, Toiag, Ulmet şi Mieluşei nu au solicitat apă curentă, întrucât le sunt suficiente fântânile existente în gospodăriile lor.
Tot în cursul acestui an s-a reuşit extinderea sediului primăriei cu 4 birouri şi cu o sală de sedinţe şi oficiere a căsătoriilor civile.
Referitor la capitolul "drumuri" , primăriţa ne-a declarat că a depus un proiect în primăvara acestui an la Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru asfaltarea a 23 kilometri, mai precis, dacă proiectul va obţine finanţarea, toate drumurile principale din Stoina vor fi asfaltate.

Cătălin Bădescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu