miercuri, 20 aprilie 2016

REALIZĂRI ŞI PROIECTE DE ANVERGURĂ LA STOINA GORJ

Primarul comunei Stoina, Ioana Buşe poate afirma acum la ora bilanţului, că are multe realizări pentru localitatea pe care o conduce, dar şi o serie de proiecte importante pentru viitor.
O investiţie extrem de importantă este reţeaua de alimentare cu apă, lucrare începută în anul 2014, şi care va fi gata în cel mult o lună de zile.De această aducţiune de apă vor beneficia oamenii din 4 sate, Ciorari, Stoina, Păişani şi Urda de Sus, adică aproximativ 700 de gospodării.
Valoarea lucrării este de 36 miliarde de lei vechi, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltarii pe Ordonanţa de Guvern 28.
Cu fonduri de la bugetul local al Primăriei Stoina s-a finanţat introducerea curentului electric necesar pentru funcţionarea aducţiunii de apă, lucrare ce s-a ridicat la suma de aproximativ 500 de milioane
de lei vechi.
În cadrul acestei aducţiuni de apă va funcţiona o staţie de clorinare şi 2 puţuri.
Alte lucrari deosebit de importante pe care primarul IOANA BUŞE le-a avut în vedere au fost reabilitarea, consolidarea şi pictarea câtorva biserici din localitatea de pe valea Amaradiei.
Sâptămâna trecută au început lucrările de pictură la Biserica Stoiniţa, de altfel cea mai mare biserică din comună. Valoarea lucrărilor de pictură se ridică la suma de 600 de milioane de lei vechi, bani de la bugetul local. Pentru realizarea acestei lucrări a fost alocată suma de 150 de milioane de lei vechi, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Gorj în urma ultimei rectificări bugetare a anului 2015.
 Înainte de aceste lucrări de pictură, edilul a conştientizat faptul că lăcaşul de cult trebuia reabilitat aproape în totalitate, fiind foarte vechi, aşă că a făcut toate demersurile necesare pentru ca acest lucru să fie posibil cu fonduri de la bugetul local al Primăriei Stoina.
Biserica Stoiniţa poartă "Hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena"".
De asemenea, Biserica din satul Mieluşei a fost reabilitată, a fost dotată cu o copertină pentru desfăşurarea în condiţii optime a parastelor de pomenire, a fost schimbat acoperişul şi a fost pictată.
Aceasta lucrare a fost posibilă cu bani de la bugetul local, valoarea ridicându-se la suma de aproximativ 300 de milioane de lei vechi.
Şi lăcaşurile de cult din satele Ciorari, Toiaga şi Stoina din Deal  au intrat în atenţia primărţtei IOANA BUŞE. La Biserica Ciorari s-a reabilitat acoperişul, iar la Toiaga şi Stoina din Deal s-au executat copertine.
Potrivit edilului IOANA BUŞE, toate lăcaşele de cult din Stoina au fost vizate prin lucrări de mici reparaţii, igienizari, etc.
Tot în această perioadă la Stoina, s-au reparat toate staţiile de autobuz şi se lucrează la modernizarea târgului din centrul localităţii.
Nici infrastructura stradală nu a fost uitată.
Aşa că, drumurile comunale şi săteşti, D.C. 40 Toiaga Mieluşei şi D.S. Toiaga Ulmet au fost pietruite.
În prezent se lucrează la pietruirea tuturor drumurilor din toate satele cu un greder autocompactor.
În perioada următoare, în centrul localitătii va lua fiinţă o şcoală nouă modernă pentru clasele I-IV. Această şcoală noua va lua locul vechii şcoli care datează de un secol.
Valoarea investiţiei se ridică la suma de 400.000 de euro, bani proveniţi de la Ministerul Învăţământului, iar proiectul este în faza de licitaţie.
Pentru ca angajaţii Primăriei Stoina să-şi desfasoare activitatea în condiţii optime, s-a extins sediul primăriei cu o sală de conferinţe modernă la parter, şi cu 4 birouri la etaj.
Tot la sediul vechii primării s-a reabilitat acoperişul.
Reabilitarea Căminului Cultural, înfinţarea biblionetului şi
reabilitarea Stadionului sunt alte două realizări ale primarului IOANA BUŞE.
PRIMAR IOANA BUŞE: "Nu am uitat nici de tineretul din localitate. Pentru aceştia am înfinţat biblionetul, am reabilitat Căminul Cultural, am organizat diferite spectacole şi manifestări culturale, şi am încurajat echipa de fotbal "Petrolul Stoina" prin acordarea unor bonusuri financiare în caz de succes sportiv.
Deşi traversăm o perioadă de criză financiară, am făcut toate eforturile pentru ca juniorii de la Petrolul să fie renumeraţi cu suma de 30 de lei în caz de victorie, în timp ce seniorii primesc suma de 50 de lei. Atunci când joacă în deplasare, fotbaliştii primesc şi pachete cu alimente.
De asemenea, ne putem mândri şi cu echipa de dansuri "JIANCA care ne-a reprezentat cu succes în multe regiuni ale judeţului şi ale ţării".
Şi pentru viitor, primarul IOANA BUŞE are mai multe obiective importante.
Printre acestea se numară reţea de canalizare în toata comună, asfatarea tuturor drumurilor din localitate, drum şi pod peste râul Amaradia.
Toate aceste proiecte sunt pe Măsura 7.2., sunt proiecte pregătite şi asteaptă sesiunea de deschidere a depunerii proiectelor.

A consemnat Cătălin Bădescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu