marți, 7 iulie 2020

INVESTITII LA SAULESTI, GORJ

In cadrul P.N.D.L., Programul National de Dezvoltare Locala, in comuna Saulesti, satul Purcaru a fost posibil introducerea apei potabile, investitie ce se ridica la suma de 2.794.810 lei.
P.N.D.L. reprezinta sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice, in domeniile sanatate, educatie, apa- canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport.
Obiectivele de investitii care pot fi finantate in cadrul programului trebuie sa vizeze lucrari de realizare, extindere, reabilitare, modernizare pentru sisteme de alimentare cu apa si statii de tratare a apei, sisteme de canalizare si statii de epurare a apelor uzate, unitati de invatamant, unitati sanitare, drumuri publice, poduri, podete sau punti pietonale, obiective culturale de interes local,platforme de gunoi, piete publice, modernizarea bazelor sportive si infrastructura turistica dezvoltata de autoritatile publice locale ca instrument de punere in valoare a potentialului turistic local.
La Saulesti au debutat lucrarile pentru construirea unui Centru Multifunctional- Centru de zi pentru batrani si After School, investitie in valoare de 130.000 euro.


Catalin Badescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu