marți, 12 aprilie 2016

SE POATE ŞI LA BĂLĂNEŞTI, GORJ

Primarul comunei gorjene, Bălăneşti, Ovidiu Pungan a demonstrat că şi un edil tânăr, şi fără
experienţa în administraţia publică poate realiza multe lucruri dacă vrea cu adevărat acest lucru.
Iată că acum la ora bilanţului, Pungan se poate mândri că a realizat ce şi-a propus şi mai mult de atât are în vedere proiecte importante pentru cetăţenii din Bălăneşti.
PRIMAR BĂLĂNEŞTI OVIDIU PUNGAN: Încă de când am fost ales primar, am încercat să mă ţin de promisiunile făcute în campania electorală din 2012, şi cred că în mare parte m-am ţinut de cuvânt.
Dacă există şi proiecte care nu s-au realizat, asta a fost doar din cauza lipsei banilor. Sper ca în 2016 să vina şi fondurile, astfel înct comuna Bălăneşti să ajungă tot mai aproape de condiţii de trai europene.
Începând cu anul 2012, am avut în vedere unităţile de învăţământ,colectarea deseurilor menajere, excursii pentru copii de 1 iunie, organizarea evenimentului "Zilele Comunei Balanesti", acordarea de sprijin financiar mamelor care nasc al 2- lea copil, balastarea drumului comunal D.C. 15 Blidari, înfrumuseţarea
domeniului public de la intrarea în comună până la ultima casă, finalizarea modernizării drumului comunal D.C. Voiteştii din Deal, introducerea mijloacelor de transport persoane în satul Voiteştii din Deal, reabilitarea, modernizarea şi introducerea iluminatului public, a reţelei de cablu şi internet în satul Voiteştii din Deal, întreţinerea drumului comunal D.C. 15 Voiteştii din Vale prin turnarea unui covor asfaltic şi acostamente, aderarea localitatii Bălăneşti la G.A.L., achiziţionarea unor utilaje de întreţinere, achiziţionarea a 2 motocoase, realizarea de studii de iradaţii pentru panouri fotovoltaice, realizare "Poarta intrare în comună", realizare Troiţa "La ţuţuroi", reabilitare acoperiş Biserica din Deal, reabilitare monument istoric Şcoala cu Vultur, întreţinerea şcolilor dezafectate Şcoala cu Vultur şi Şcoala Primară Glodeni, balastarea uliţelor săteşti în spre cimitire, realizarea planului urbanistic general în comuna Bălăneşti şi deznisiparea forajelor pentru alimentarea cu apă în comuna Bălăneşti.
De asemenea, mi-am îndreptat atenţia spre realizarea cadastrului pentru toate drumurile de interes local şi comunal, spre turnarea unui strat de asfalt pe drumul judeţean D.J. 665A sat Bălăneşti, spre achiziţonarea unui G.P.S. necesar la activitatea de cadastrare, spre reabilitarea şi introducerea reţelei de iluminat public la intrarea în comună şi reabilitarea iluminatului public în zona cimitirului Voiteştii din Vale.
Am achiziţionat un autoturism Dacia Duster şi am preluat cu titlu gratuit un auto Dacia Logan.
Am extins reţeua de alimentare cu apă în satul Cânepeşti, am achiziţionat echipament informatic nou şi am susţinut financiar parohiile din Bălăneşti.
Toate aceste proiecte care mi le-am propus s-au realizat cu sprijinul dumneavoastră şi al echipei de la primărie.
La nivelul Primăriei Bălăneşti există mai multe proiecte în implementare şi propuse, cum ar fi:
- Reabilitare pod peste râul Amaradia la Ohaba, comuna Bălăneşti
- Modernizare drum comunal D.C. 6 Muşetesti Ohaba, L= 2,470 km
-înfinţare reţea de canalizare şi construire staţie de epurare pentru apele uzate satele Bălăneşti, parţial Voiteştii din Vale, parţial Voiteştii din Deal, parţial Glodeni.
-Reabilitare, modernizare si dotare asezamant cultural( sediu Primarie) sat Voitestii din Vale
-Renovare, modernizare şi dotare Cămin Cultural, sat Glodeni- proiect depus pe fonduri europene nerambursabile acordate prin P.N.D.R. 2014-2010.
-Modernizare drumuri de interes local în satele Bălăneşti,Cânepeşti, Voiteştii din Deal, Glodeni şi Ohaba- proiect depus pe fonduri europene nerambursabile acordate prin P.N.D.R. 2014-2010, în valoare de 1 milion de euro.
-Realizarea stemei localităţii Bălăneşti- proiect aflat în derulare
-Reabilitare covor asfaltic pe drumul comunal D.C. 15 Voiteştii din Vale- Glodeni, amenajare trotuare, podeţe şi rigole, L= 5,300 km
-Construire sală de sport în satul Voiteştii din Vale, baza sportivă Şcoala Primară Glodeni, înfinţarea echipei locale de fotbal.
-Refacere drum comunal D.C. 15 Voiteştii din Vale - Blidari, km 1+800 - 2+000( zona Bâltoci)
- Reabilitare şi introducere reţea de iluminat public în satul Cânepeşti
- Modernizare drum comunal D.C. 15 Blidari, L= 4,000 km
-Reabilitare drumuri stradale
- Construire de noi staţii de autobuz în satele Voiteştii din Vale(Bârzoaia) şi Voiteştii din Deal, amenajarea tuturor alveloleror din staţiile de autobuz din localitate
-Amenajarea cimitirelor
- Achiziţionarea de noi utilaje, motocoasă mecanică şi sărăriţă
-Achiziţionarea unui buldoexcavator prin fonduri europene nerambursabile
- Extinderea sistemului de canalizare
- Reabilitarea monumentului istoric de la Şcoala Primară Glodeni
- Înfinţarea unui ziar de Bălăneşti
-Amenajarea de punţi peste râul Amaradia
-Reabilitare fântână în satul Ohaba(Mormeşti)
-Construirea unui parc de panouri fotovoltaice
-Reabilitarea sediului Primăriei Vechi (Percepţie, sat Voiteştii din Vale)
-Extindere sursă alimentare cu apă în comuna Bălăneşti
-Înfinţarea Asociaţiei "Conacele" în comuna Bălăneşti
-Continuare lucrări- recondiţionare covor asfaltic şi realizare de podeţe pe D.J. 665A, sat Bălăneşti şi sat Voiteştii din Vale.
- Reabilitarea şi marcarea monumentelor istorice
- Amenajarea curţilor interioare la instituţii şi dotare bibleotecă comunală pe fonduri nerambursabile publicitare.
-Achiziţionare sistem video în comuna Bălăneşti
-Înfrăţire comuna Bălăneşti cu localitatea Gradsko, Macedonia
-Reabilitare pod peste râul Pietrosu, sat Ohaba
                             
                    STIMAŢI CETĂŢENI,
Într-un moment de bilan, vin în faţa dumneavoastră cu satisfacţia faptului că, în ultimii patru ani, în perioada 2012-2016, am reuşit, împreună, sa realizăm multe proiecte pe care ni le-am propus pentru comunitatea noastră.
Fie că a fost vorba despre continuarea sau finalizarea unor proiecte de anvergură, fie că a fost vorba de lucrări curente, despre rezolvarea unor probleme sociale sau de despre activitaţi culturale, am abordat toate aceste lucruri, împreună cu colegii din cadrul Administraţiei Publice Locale, ai Consiliului Local şi cu ajutorul dumneavoastră, al cetăţenilor, cu mare responsabilitate, iar rezultatele nu au întârziat, în firesc, să apară.
Am încercat în toată această perioadă să îndeplinesc tot ce am promis. Pentru perioada următoare, veţi fi alături de mine, ca primar, aşa cum aţi fost şi până acum.
Împreună putem să realizăm tot ce ne-am propus.
Vă mulţumesc pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă şi pentru soluţiile prezentate de dumneavoastră pe rezolvarea diferitelor probleme ivite.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

În finalul acestui interviu, primarul comunei Bălăneşti, Ovidiu Pungan a declarat că investiţiile şi proiectele de avengură vor continua în această localitate.


Cătălin Bădescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu