duminică, 10 iulie 2011

DUMITRU VULPE: "LA CÂLNIC EXISTĂ UN SISTEM CENTRALIZAT DE ALIMENTARE CU APĂ"

  Despre primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe se poate spune că a reuşit să facă cam tot ce şi-a dorit pentru localitatea pe care o conduce. La Câlnic funcţionează un sistem centralizat de alimentare cu apă şi urmează să se realizeze canalizarea satului Câlnic. Alte proiecte de la Câlnic care au primit finanţarea sunt o bază sportivă şi un "Centru de Informare Turistică".
   Dumitru Vulpe a declarat  că este mulţumit de felul în care arată comuna în prezent, dar pe de altă parte a recunoscut că mai sunt multe alte lucruri de făcut la Câlnic. O alta satisfacţie a lui Vulpe este aceea că cetăţenii din aceasta comună lucrează înca în minerit, unde sunt salarii mari, fapt ce duce desigur la buna stare a localităţii. Pentru a le asigura acestor oameni un climat prielnic de viaţă, Vulpe a reabilitat toate unităţile şcolare, a reabilitat în întregime biserica din satul Pinoasa, a reabilitat şi a asfaltat 90% dintre drumuri, a primit finanţare pentru realizarea unei baze sportive multifuncţionale şi pentru un ,,Centru Local de Informare Turistică,,.
 Primarul din Câlnic a  depus un  proiect la ,,Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru trei kilometri de drum, care includ drumuri din Satul Nou Câlnic, uliţa din satul Didilești, drumul de acces la școala Hodoreasca, ulița lui Păunescu din Hodoreasca și ulița cimitirului din Hodoreasca. S-a mai depus un proiect care a  primit aviz favorabil la comisia tehnică din cadrul aceluiași minister pentru extindere-alimentare cu apă și canalizare în satul Câlnic, inclusiv cu o stație de epurare. Vor începe lucrările la alimentarea cu apă în satul Vâlceaua și în Satul Nou Câlnic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu