sâmbătă, 10 septembrie 2011

DE CE LA CĂRBUNEŞTI SE FACE TREABĂ?

 ,,De ce la Carbuneşti se face treabă?,, Pentru ca urbea de pe malurile Gilortului este condusă de un om capabil care a ştiut să gestioneze atât banii de la bugetul local, cât şi problemele care au apărut dea lungul anilor. Noi oltenii, ne-am dovedit a fi cei mai ai dracu’ dintre români. Dacă un om nu face nimic este incompetent, nu este bun, etc., dacă face câte ceva- cu ce a făcut, de ce a făcut, ş.a.m.d. Deci cum o dăm nu este bine.

 Primarul oraşului Târgu-Carbuneşti, Mihai Mazilu a facut multe pentru urbea sa natală. Caracterul unui om cum este Mazilu se vede de la o poştă. Cu toate că este conştient de realizările sale şi de faptul că toţii cărbuneştenii îl iubesc, Mazilu nu s-a gândit niciodată cum fac alţi primari că se va pricopsi din primărie. De profesie inginer petrolist, Mazilu a avut două tentative de a părăsi funcţia de primar pentru prima sa dragoste: petrolul. Dar cum dragostea pentru cărbuneşteni şi pentru locurile natale a fost mai puternică, Mihai Mazilu a rămas la primărie şi bine a făcut pentru că roadele muncii sale se văd de departe. Poate vă mai întrebaţi cum a fost posibil cu bani puţini şi duşmani mulţi să se faca treabă. Răspunsul îl dă chiar Mazilu: ,,Un om care vrea să facă treabă, face şi cu bani puţini, cu multă muncă şi cu şi mai multă seriozitate. Dar să trecem la lucruri concrete.
 În curând, în Cărbuneşti vor demara două lucrări a căror valoare este de ordinul milioanelor de euro. O primă investiţie presupune o staţie de măsură şi control al gazelor, Mazilu atrăgând astfel la bugetul local 1% din totalul de 2,4 milioane de euro, reprezentând autorizaţia de construire. Beneficiarul proiectului este OMV Petrom.
 O a doua mare investiţie catalogată la trei milioane de euro ar urma să demareze la jumătatea lunii viitoare. Este vorba de o staţie care transformă gunoiul menajer brut în combustibil ecologic care va fi materie primă pentru centrala prin piroliză de producere a curentului electric. "Este un investitor din Gorj care va investi nu mai puţin de trei milioane de euro.
Conform lui Mazilu nişte investitorii germani vor să realizeze un parc fotovoltaic la Targu Carbunesti şi au vizitat deja zona pentru a vedea care-i este potentialul. Cunoscuţi pentru seriozitatea lor  nemtii parcurs tot terenul  pe care vor sa îl concesioneze pentru a se convinge de calitatea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu