sâmbătă, 25 februarie 2012

DE VORBĂ CU PRIMĂRIŢA DIN STOINA, IOANA BUŞE

REDACTOR: Buna ziuă, doamnă primar. Mă bucur că aţi acceptat invitaţia noastră pentru a vorbi despre actualitatea din localitatea pe care dumneavoastră, o conduceţi.
IOANA BUŞE: Bine aţi venit la Stoina!
RED.: Cum era Stoina înainte să fiţi aleasă în această funcţie?
I.B.: Oamenii care ştiu să aprecieze ce am făcut eu pentru această comună, în mod sigur o vor face. Oricum, eu pot să vă asigur că m-am ocupat neîncetat de bunul mers al comunei Stoina. Drept dovadă, stau lucrările de investiţii făcute cu bani puţini şi pe timp de criză.
RED.: Ce aţi considerat prioritar pentru Stoina?
I.B.: O…priorităti au fost multe…Eu pot să spun că am făcut o punte peste râul Amaradia, am facut staţii de autobuz, am modernizat drumurile şi am depus nenumărate proiecte. Din păcate însă, proiectele mele au fost declarate eligibile, fără finanţare, aşa că a trebuit să fac treabă cu bani din bugetul local.
RED.: Despre ce proiecte este mai exact vorba?
I.B.: Păi am depus un proiect pe măsura 322 şi l-au declarat eligibil, fără finanţare, după ce am aşteptat doi ani şi ceva. Am depus un proiect şi pe “P.N.D.I.” pentru modernizare drumuri comunale şi săteşti, pentru fiecare uliţă în parte am făcut câte un proiect. Am mai depus proiecte pentru apă şi canalizare, pentru modernizarea Căminului Cultural şi pentru modernizarea sediului primăriei.
RED.: Aţi afirmat că aţi făcut lucrări cu bani din bugetul local.
I.B.: Da, am achiziţionat un teren de două hectare şi jumatate de la Petrom, teren pe care va funcţiona un târg săptămânal, am extins reţeaua de gaze în satul Ciorari şi am racordat şi biserica de acolo, am făcut două podeţe - unul în Stoiniţa şi celălalt în Stoina, am executat câteva lucrări de întreţinere a unităţilor de învăţământ, am schimbat tocăria la şcoala din Băişani, şi am executat lucrări de modernizare şi pietruire a drumurilor din comună.
RED.: Sunteţi mulţumită de felul în care arată comuna acum?
I.B.: Nu sunt mulţumiţă, pentru că un om gospodar are tot timpul ceva de făcut. Mai mult, de atât, aş putea spune că sunt dea dreptul iritată de modul în care au fost tratate proiectele depuse de mine. Cum este oare posibil ca un proiect să fie declarat eligibil fără finanţare? Dacă aceste proiecte, pentru care eu am muncit ar fi primit finanţare, cu siguranţă situaţia era cu totul alta.
RED.: Cum staţi la capitolul curăţenie la Stoina?
I.B.: Referitor la curățenie, trebuie să spun că se muncește în fiecare zi. Suntem înscriși în societatea Salubris Căpreni și fiecare gospodărie din localitate are tomberon, au contracte; o dată pe săptămână, vine mașina și le ridică gunoaiele. Mai sunt și răuvoitori, care mai aruncă tot felul de gunoaie la întâmplare, dar sunt în minoritate. Sperăm ca odată cu trecerea timpului, vor conștientiza că nu este normal să facă așa. Eu am echipă care supraveghează curățenia în fiecare sat din comună.
RED.: Pe timpuri, ştiu că Stoina era o comună cu renume în ceea ce priveşte evenimentele cultural - artistice. Cum este Stoina azi?
I.B.: Din punct de vedere cultural, am inițiat Festivalul ”Mărțișoare Folclorice”, am construit o scenă de spectacol în centrul localității, pe care o folosim primăvara la acest festival, dar și pe 8 septembrie, când avem zilele localității.
REDACTOR: Doamnă primar, vă mulţumesc pentru interviul acordat şi va doresc spor la treabă pe mai departe.
IOANA BUŞE: Şi eu vă mulţumesc şi vă invit la Stoina şi cu alte ocazii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu