vineri, 8 aprilie 2016

PRIMARUL COMUNEI SCOARŢA, AURELIAN COTÎRLĂU LA RAPORT!

Localnicii din Scoarţa Gorj, dar şi trecătorii pot observa că pe aceste meleaguri olteneşti lucrurile au intrat în firescul normal al mileniului 3 şi se îndreaptă cu paşi siguri spre condiţii şi mai bune de trai.
Cum era de aşteptat aceste realizări se datorează în primul rând primului gospodar al comunei, primarul AURELIAN COTÎRLĂU, care de acum 8 ani de când a fost ales în această funcţie a pus un accent deosebit pe neajunsurile şi problemele localitţtii, dar tot timpul a avut în obiectiv şi alte proiecte de
investiţii noi.
Un aspect deosebit de important îl reprezintă faptul că AURELIAN COTÎRLĂU a reuşit să ducă la îndeplinire mult mai multe proiecte decat şi-a propus în urmă cu aproape un deceniu.
Conform edilului proiectele ar fi fost şi mai numeroase, dar din lipsa banilor şi din prea multă birocraţie au mai existat şi unele piedici.
PRIMAR SCOARTA AURELIAN COTÎRLĂU:" De când am fost ales primar mi-
am îndreptat atenţia spre problemele stringente ale comunei Scoarţa, am reuşit să le rezolv, nu a fost uşor, pentru că totul în ziua de azi depinde de fonduri, am început şi am finalizat multe proiecte importante faţă de ce mi-am propus în 2008, dar am şi proiecte importante pâna la sfârşitul acestui mandat, dar şi pentru mandatul următor.
În cadrul acestui articol vă voi prezenta situaţia economică şi socială a comunei Scoarţa, adica mai exact ce mi-am propus să fac începnd cu 2008, ce am realizat, şi ce voi face în continuare:
OBIECTIVELE DIN ANUL 2008 :
1. Finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă în satele Mogoşani, Bobu, Colibaşi, Câmpu Mare şi Lazuri.
2. Înfinţarea Serviciului Public de Gospodărie Comunală care să întreţină sistemele de alimentare cu apă, executarea de alei pietonale, plantarea de pomi şi amenajarea de spaţii verzi.
3.Pietruirea drumurilor comunale şi a drumurilor de acces la proprietăti.
4.Modernizarea şi extinderea iluminatului public.
5.Reabilitarea şcolilor şi construirea unei săli de sport.
6.Reabilitarea Căminelor Culturale din Scoarţa- această lucrare nu s-a făcut din lipsa de fonduri, dar în prezent s-a depus documentaţia şi s-a obţinut aprobarea finanţării prin Hotărâre de Guvern. Pentru Căminele Culturale din Bobu şi Budieni au fost depuse documentaţii pentru accesare de fonduri europene, urmând ca în viitorul apropiat să se demareze lucrările.
7.Se va demara lucrarea de canalizare a comunei.
8. Se vor atrage investitori şi se vor crea locuri de muncă.
9. Banul public se va cheltui cu spirit gospodăresc şi eficient.
REALIZĂRI ÎN PERIOADA 2008-2016:
"DE CÂND AM FOST ALES PRIMAR, DIN ANUL 2008, TAXELE ŞI IMPOZITELE NU AU FOST MAJORATE!!!"

1.Extinderea alimentării cu apă în satele Cârţâneşti, Beacu Mic, Boteşti, cătunul Drăgoieni şi Pârvuleşti pe o lungime totală de 9 kilometri, lucrare realizată în regie proprie.
2. Împrejmuirea obiective publice: Cămin Cultural Bobu, şcoala şi fosta Primărie Bobu, împrejmuire Şcoala Budieni şi împrejmuire Şcoala Generală Scoarţa, s-au făcut staţii de autobuz, parcări şi o punte peste râul Blahniţa în satul Mogoşoaia, cu forţă de muncă de la ajutorul social şi voluntari, singura cheltuială fiind pe materiale. S-au executat reparaţii la şcoli, s-a înlocuit ţigla, parchetul, şi s-au făcut zugrăveli. Din aceste lucrări executate cu forţă de muncă proprie rezultă clar că BANUL PUBLIC A FOST CHELTUIT EFICIENT ŞI CU SPIRIT GOSPODĂRESC.
3.S-au executat lucrări de alimentare cu apă în satele Mogoşani, Bobu, Colibaşi, Câmpu Mare şi partial Lazuri.
4. S-a reabilitat sistemul de alimentare cu apă existent. A fost înlocuită ţeava metalică care era ruginită şi spartă pe o lungime de aproximativ 1 kilometru de la puţuri spre bazinul de apă din satul Copăcioasa.
5. S-au asfaltat următorele drumuri: Drumul comunal D.C. 20 Cerătul de Copăcioasa pe o lungime de 3 kilometri, drumul sătesc D.S. 19 Văleni pe o distanţă de 1,5 kilometri, drumul sătesc D.S. 18 Pârvuleşti pe o distanţă de 1,3 kilometri, drumul naţional D.N.67 ce leaga centrul cu Budieni şi drumul comunal D.C. 83 Cârţâneşti pe o distanţă de 1,6 kilometri.
6. A fost înfintat S.C. "EDIL AQUA SRL", societate care se ocupă de gospodărirea sistemelor de alimentare cu apă, lucru care mi-a atras şi starea de imcompatibilitate. Prin înfinţarea acestei societăti am creat 8 locuri de muncă.
Şi în acest caz s-au făcut economii importante la bugetul local prin reducerea pierderilor de apă şi prin emiterea şi încasarea facturilor prin intermediul calculatorului.
7. Au fost accesate fonduri europene prin F.R.D.S. pentru infrastructură şi componentă socială - 2 proiecte.
7. S-a înfinţat S.C. "DAL SCOA", societate care are rol de economie socială. Această societate, prin producţia sa asigură materia primă pentru alei pietonale, drumuri şi şanturi dalate. Aici au fost create 8 locuri de muncă.
8. Colaborăm într-un mod eficient cu S.C. "SALUBRIS TÂRGU CĂRBUNEŞTI" şi în acest fel de la 700 de familii se ridică resturile menajere săptămânal.
9. Au fost pietruite toate drumurile, cu toate că pietruirea este de ordinul trecutului, însă în prezent se lucrează la asfaltarea a 9,03 kilometri de drumuri stradale şi in viitor se vor asfalta încă 6,5 kilometri de astfel de drumuri, fiind accesate fonduri europene pe Masura 7.2.
10. Iluminatul public a fost modernizat în proporţie de 95%.
11. Au fost reabilitate şcolile, a fost construită o baza sportivă la Şcoala Scoarţa şi o bază sportiva la Bobu.
12. Pentru reabilitarea Căminului Cultural Scoarţa a fost depusă documentaţia şi a fost aprobată execuţia lucrării prin C.N.I.-"Consiliul Naţional de investiţii". Pentru Căminele Culturale Bobu şi Budieni au fost întocmite documentaţiile pentru accesarea fondurilor europene, urmând ca în viitor să înceapă lucrările.
13. Au fost corectate parte din greşelile privind întocmirea titlurilor de proprietate şi suprapuneri de titluri.
14. S-a lucrat la procedura de retrocedare a proprietăţilor, lucrare ce nu s-a finalizat, urmând ca odată cu întocmirea Cadastrului General să se emita titluri de proprietate.
15. S-a realizat canalizarea de la Cer[tul de Copăcioasa.

CE S-A REALIZAT ÎN PLUS FAŢĂ DE PROMISIUNILE DIN 2008
1. Modernizarea drumului comunal D.C. 8 Raba Bobu pe o lungime de 1,8 kilometri cu fonduri europene.
2. Căminul Cultural Bobu şi Şcolile Budieni şi Scoarţa au fost împrejmuite.
3.Înfinţarea S.C. DAL cu 8 locuri de muncă.
4. Dotarea Primăriei cu utilaje Raba, Buldoexcavator, utilaj situaţii de urgenţă, reabilitarea blocului de locuinţe, realizarea biblonetului şi realizarea Sălii de Consiliu.
5.Proiectarea şi execuţia de asfaltări a drumurilor stradale pe o distanţă de 9,03 kilometri.
6. Accesarea de fonduri europene şi guvernamentale pentru modernizarea a 6,56 kilometri de drumuri de interes local lucrare ce va începe în viitorul apropiat.
7. Accesarea de fonduri europene şi guvernamentale pentru reabilitarea Căminelor Culturale.
8.Realizarea stadionului Bobu şi bitumizarea bazei sportive de la Şcoala Scoarţa.
9. S-a realizat reţea de canalizare şi apă în satul Cerat de Copăcioasa şi asfaltarea drumului sătesc D.S. 18 Pârvuleşti şi  a drumului sătesc D.S. 19 Văleni.
10. S-a făcut un grup sanitar la Şcoala Bobu.

PLANURI DE VIITOR:
1.Finalizarea a 15,6 kilometri de asfăltari la nivelul comunei până la sfârşitul mandatului.
2. Realizarea unui sistem de alimentare cu apă în zona Lazuri compus din 2 puţuri şi un bazin de captare care va fi amplasat la cea mai înaltă cotă, astfel încât să asigure apa în satul Lazuri unde sunt probleme, şi să susţina sistemele de alimentare de la Bobu şi Copăciosa care devin deficitare în caz de secetă.
3. Finalizarea, dotarea şi punerea în funcţiune a anexei sediului primăriei unde vor fi birouri şi alte spaţii destinate activităţii Administraţiei Publice Locale.
4.Proiectarea si executia canalizarii la nivelul comunei Scoarta.
5. Extinderea iluminatului public în zonele de acces la gări, staţii de autobuz şi în locurile unde nu există, adică între sate.
6.Construirea de grupuri sanitare moderne la şcolile Scoarţa şi Budieni.
7.Reabilitarea celor 3 Cămine Culturale de la Scoarţa, Bobu şi Budieni.
8.Construirea de alei pietonale.
9. Construirea a 3 punţi pietonale peste râul Blahniţa.
10.Reparaţii şi lucrări de curaţire a fântânilor din domeniul public.
11.Extinderea alimentării cu apă în satele Vălenii Micii şi Cerătul de Pădure şi Cătunul Blahniţa.
12. Modernizarea vechiului sistem
SUB DEVIZELE DIN ANUL 2008 "OMUL SFINŢESTE LOCUL" ŞI "FAPTE NU VORBE", CU ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ, SUB DEVIZA "SĂ CONTINUĂM ÎMPREUNĂ" PROMISIUNILE VOR DEVENI REALITĂŢI", a mai afirmat primarul comunei Scoarţa, AURELIAN COTÎRLĂU.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu