sâmbătă, 16 aprilie 2016

BANI EUROPENI PENTRU ASFALTAREA DRUMURILOR DIN COMUNA VLADIMIR

Deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pe fonduri europene i-a determinat pe primari să aibă în vizor noi lucrări de investiţii pentru localităţile pe care le conduc.
Una dintre aceste localităţi este comuna Vladimir, unde administraţia publică locală în frunte cu primarul MARIUS VIJULAN  a accesat şi urmează să mai acceseze fonduri europene pentru asfaltarea drumurilor comunale şi pentru refacerea unor podeţe.
Primăria Vladimir a cerut fonduri europene pentru modernizarea mai multor drumuri comunale şi săteşti D.C. 44 A Vladimir- Valea Deşului, D.C.45 Ruginoasa-Moţeşti-Frasin, D.S.1 Moţeşti si D.S. 7 Lunca, urmând ca pentru acestea să fie declarată eligibilitatea.
Odata cu deschiderea sesiunii de finanţare din luna aprilie, autorităţile locale au pregătit o altă sesiune de proiecte.
PRIMAR VLADIMIR MARIUS VIJULAN :" În luna aprilie, când se deschide sesiunea, vom publica pe A.F.I.R. un alt tronson de drumuri săteşti pentru modernizare D.S. Negraia, drumul pe care este situată casa memorială, un drum de 2,5 kilometri cu podeţe şi poduri, D.S.2 de la Biserica Frasin, D.S.3 Biserica Frasin Scoica, D.S. Cocoru,  D.S. Zburleşti.
Toate aceste tronsoane de drumuri sperăm să fie finantate pe fonduri europene, drumurile sunt cu rigole, ziduri de sprijin şi toate podurile şi podeţele aferente.
Lungimea este de 7,8 kilometri şi are o valoare de 1 milion de euro.
Este nevoie de ziduri de sprijin pentru că zona este mai dificilă, sunt dealuri şi nu poţi face un drum fără să-ţi iei toate măsurile pentru ca investiţia să nu fie afectată."
Edilul spune că pe fonduri europene nu există cofinanţare, însă pe proiectul deja depus va exista o mică parte din cofinanţare reieşită din planurile cadastrale, în care nu au fost prinse anumite drumuri vicinale, dar care sunt prevăzute în proiect.

Cătălin Bădescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu