miercuri, 18 mai 2016

CURĂŢENIA ŞI ORDINEA, DOUĂ PRIORITĂŢI IMPORTANTE ALE PRIMARULUI DIN FĂRCĂŞEŞTI,DĂNUT BALU

Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii, buna gospodărire a tuturor satelor, şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţii publice locale din comuna Fărcăşesti, obligaţie pe care, şi-au impus-o şi o respectă.
Aşa că, primarul Dănuţ Bălu a avut în vedere amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi şi curăţarea şi desfundarea şanţurilor din localitate.
Asistaţii sociali cu domiciliul în satul Roşia Jiu au realizat un şant de pământ pe o lungime de 80 de metri, de la gospodaria Băcărin, pâna la gospodăria Purdescu, drum.
Tot beneficiarii Legii 416, au curăţat pe o distanţă de 100 de metri, sanţul din satul Roşia, care duce spre drumul vechi al comunei Negomir.
În urma inundaţiilor din 2012, autorităţile locale au promis cetăţenilor că acest episod negru nu se va mai întampla niciodată.
În acest sens s-a trecut la construirea unor şanţuri, şi s-au curăţat rigolele din localitate.
Pentru aceste lucrări au fost folosiţi acei cetăţeni care au de prestat munca în folosul comunităţii, care au şi realizat pe o suprafaţă de 540 de metri un şant de pământ, pe o parte şi pe cealaltă a drumului către intrare depozit cărbune U.M.C. Roşia din zona Becheru până în dreptul gosposdăriei Vlceanu, iar diferenţa de 60 de metri din zona fostului sediu al poliţiei din satul Roşia, s-a lucrat cu asistaii social.

Canal defrişat

Un canal necurăţat duce la inundarea gospodăriilor, mai ales dacă precipitaţiile sunt abundente, iar acum acest aspect este bine ştiut de administraţia locală, cu ajutorul beneficiarilor Legii 416, s-a lucrat la defrisări ale vegetaţiei şi degajarea albiei pârâului Brătuia din sat Peşteana de Jos.
În satul Peşteana de Jos, asistaţii sociali au defrişat vegetaţia la capete de poduri şi au strâns gunoaiele la punctele de colectare.

Mai sunt si oameni ignoranti

Din păcate, înca există cetăţeni care nu au învăţat că în comună trebuie să se comporte ca în propriul domiciliu, şi să ducă resturile menajere în recipiente speciale, şi să nu le arunce la voia întâmplării.
Avand în vedere acest aspect, angajaţii primăriei identifică aceste zone şi prestează mai multe activităţi după un grafic stabilit de Ion Manea, referent în cadrul Compartimentului Patrimoniu şi Întreţinere, sub îndrumarea şi comanda viceprimarului Ileana Purcărin, cea care se ocupă cu administrarea domeniului public, a spaţiilor verzi şi salubrizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu