miercuri, 11 mai 2016

PRIMARUL COMUNEI TELEŞTI, ROMULUS BÎLDEA LA RAPORT!

Primul gospodar al comunei Teleşti, Romulus Bîldea poate ieşi în faţa localnicilor cu fruntea sus, acum în pragul alegerilor electorale locale.
Proiectele realizate, şi planurile de viitor concrete ale tânarului edil teleştean sunt argumentele sale pentru un nou mandat de primar.
În perioada 2008-2016, s-au realizat mai multe lucrări de investiţii cum ar fi:
- S-a construit un pod spre Brădiceni peste râul Bistriţa.
- S-a construit o grădiniţa în centrul localităţii.
- S-a construit un pod peste râul Tismana ce face legătură între comuna Teleşti şi satul Somăneşti. Această lucrare are o importanţă deosebită întrucât localnicii au fost scutiţi de un ocol de 7 kilometri ce îl făceau înainte de construirea acestui pod.
- S-au reabilitat bisericile din 3 sate şi anume Teleşti-Moşneni, Somăneşti şi Buduhala.
- S-a reabilitat dispensarul din centrul localităţii.
- S-a reabilitat sediul primăriei.
- S-a introdus aducţiunea cu apă în toată comuna. De această investiţie beneficiază 1200 de gospodării.
În prezent se lucrează la asfaltarea a 9,4 kilometri de drum, D.C. 95, lucrare finalizată în proporţie de 90%. Tot în cadrul acestui proiect au fost reabilitate şi uliţele satului Şomăneşti.
De asemenea, se lucrează la canalizarea din satul Buduhala, lucrare finalizată în proporţie de 50%.
Bîldea a declarat că are în curs de finanţare pe fonduri europene mai multe proiecte cum ar fi: reabilitarea Bisericii Sf.Nicolae, 4,5 kilometri de drumuri de interes local pe Măsură 7.2, drumuri agricole pe o distanţă de 7,5 kilometri pe Măsura 4.3, reabilitarea drumurilor locale pe o distanţă de 5 kilometri şi construirea a 2 poduri, canalizare Teleşti-Şomăneşti, construirea unei punţi peste râul Tismana la Biserica Şomăneşti şi betonarea rigolelor şi accesul în gospodării în satul Şomăneşti.

Cătălin Bădescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu