Având î

Rezultatele elevilor din cadrul celor două ateliere meșteșugărești de la Buduhala s-au concretizat în:
- Funcționarea primului atelier școală din învățământul românesc după Revoluția din anul 1989 în care s-a promovat meșteșugul tradițional (sculptura în lemn moale și împletirea răchitei), la Școa
- În jur de 70 elevi și 2 meșteșugari tradiționali au confecționat obiecte de artizanat din lemn (icoane, linguri, furculițe, palete, obiecte pirogravate, etc.) și obiecte din răchită (coșuri cu diverse trebuințe – picnic, piață, flori, târne etc.).
- Formarea profesională a elevilor în domeniul educației tehnologice; tehnologia prelucrării lemnului și a răchitei albe sau roșii.
- Educarea elevilor minoritari și majoritari prin muncă, apariția unui nou mod de organizare a muncii.
- Dezvoltarea inteligenței copiilor datorită proiecțiilor și desenelor realizate pe obiecte de lemn inainte de a fi prelucrate.
- Obtinerea unor produse de mare finețe datorită talentului elevilor, participarea la diverse concursuri județene, naționale și internaționale de profil în care eleva Mladin Daiana și elevul Crăete Ionuț au fost premiați, asigurarea orientării școlare și profesionale pentru elevii absolvenți ai gimnaziului.
- Competente, îndemânare și abilități practice în tehnica și prelucrarea artei meșteșugărești.- Integrarea popu

- Dezvoltarea creativității elevilor exprimate prin obiectele și produsele obținute valorificate, diversitate prin tradiție, istorie și cultură rromă, spirit anteprenor dezvoltat în rândul elevilor, noțiuni de educație economică.
Viața proiectului a fost asigurată de către prof. Christine Weitmann, prof. Josif Herlo, prof. Gîrdu Constantin Cristinel, prof. Schintee Gh. Gigi, prof. Boghiu Ana, ec. Șorop Simu Marinela, secretar – Păun Valeria. Prin adresa din 10 iunie 2017, finanțatorii sunt mulțumiți de înființarea și realizarea proiectulu.
Președinte,
GÂRDU Constantin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu