marți, 7 iulie 2020

INVESTITII FINALIZATE SI PROIECTE DE VIITOR LA PLOPSORU

In comuna gorjeana Plopsoru, s-au finalizat mai multe proiecte de investitii importante, altele sunt in derulare, iar conform primarului Petre Grigorie, in viitor se vor implementa si alte proiecte benefice acestei localitati.

Referitor la realizari, putem aminti ca s-au reabilitat total cu fonduri de la bugetul local trei unitati scolare- scoala Piscuri, scoala Plopsoru si scoala Brosteni.
De asemenea, s-a reusit modernizarea totala a dispensarului comunal din Plopsoru.
Si drumurile agricole au fost in atentia Administratiei Publice Locale, asa ca acestea s-au modernizat pe o distanta de 25 de kilometri, in satele Olari, Plopsoru, Sardanesti, Valeni, Izvoarele, Ceplea, Cursaru, proiect finantat din fonduri europene prin Masura 125.
La Plopsoru, salubrizarea se face in conditii moderne, de când acest serviciu a fost delegat catre societatea SUPERCOM.
In prezent, se lucreaza la reteaua de canalizare in satele Olari, Plopsoru, Sardanesti, Valeni, si la reabilitarea drumului comunal DC 148, Deleni- Piscuri.
Grigorie a mai afirmat ca in curând, la Plopsoru va exista sistem de alimentare cu gaze naturale in satele Olari, Plopsoru, Sardanesti, Valeni, Izvoarele, Ceplea, Brosteni, Cursaru, Brostenii de Sus, Deleni si Piscuri.
Pentru doua proiecte depuse pe FNDI- canalizare si asfaltare in satele Izvoarele, Ceplea, Brostenii se Sus, Cursaru se asteapta finantare.
In curând vor continua lucrarile la reteaua de canalizare in satele Izvoarele, Ceplea, Brosteni, Brostenii de Sus, si tot in aceste sate se vor asfalta drumurile.
Referitor tot la obiective de viitor, edilul Petre Grigorie, a afirmat ca s-a depus la CNI- Compania Nationala de Investitii, documentatia pentru constructia unei sali de sport in satul Olari, si intentioneaza sa realizeze un After School.
De asemenea, s-a depus documentatia si pentru construirea a 40 de apartamente de tip A.N.L.
In viitorul apropiat la Plopsoru, se vor infinta un centru de colectare de legume, fructe, si fructe de padure, si o piata agro-alimentara.


Catalin Badescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu