luni, 18 martie 2024

PROECTE DE INVESTIȚII PRIN ,,ANGHEL SALIGHNY,, BUGET LOCAL, ȘI C.N.I ÎN COMUNA FĂRCĂȘEȘTI, JUDEȚUL GORJ

 Comuna gorjeană Fărcășești va beneficia în curând de o multitudine de proiecte de investiții extrem de importante.

Localnicii din aceasta zonă mineră vor avea în sfârșit APĂ POTABILĂ, prin implementarea proiectului ,, MODERNIZARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ,, în valoare de 4.200.000 lei.

Conform primarului comunei Fărcășești, Constantin Drăgoescu, acum se lucrează la studiul de fezabilitate pentru acest proiect, iar de investiție vor beneficia satele Fărcășești, Moșneni, Valea cu Apă și Peșteana de Jos.

Acest proiect va fi finanțat cu surse de la bugetul local al Primăriei Fărcășești.

Al doilea proiect la care edilul a făcut referire este ,, ÎNFINȚARE SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ,, finanțat prin Programul Național ,,Anghel Salighny,, în valoare de 10.500.000 lei.

Pentru acest proiect a fost semnat contractul de finanțare pentru suma de 10.500.000 lei.

Prin intermediul C.N.I.- Compania Națională de Investiții, a fost implementat proiectul pentru construirea unei săli de sport cu o capacitate de 102 locuri.

Aceasta lucrare este finalizată în proportie de 99 %.

Primarul a mai afirmat că investitiile nu se vor opri aici, și se va investi în modernizarea drumurilor, în construcția și reabilitarea unor lăcașuri de cult, în înfințarea unui parc fotovoltaic și se vor face demersuri pentru introducerea gazelor naturale.

De asemenea se va depune la A.F.M.- ,,Agenția Fondului de Mediu,,, un proiect pentru înfințare rețea de canalizare și modernizare rețea de canalizare.



A consemnat Cătălin Bădescu




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu