marți, 9 aprilie 2024

REȚEA DE GAZE ȘI PARC FOTOVOLTAIC ÎN COMUNA FĂRCĂȘEȘTI, JUDEȚUL GORJ

 Potrivit conducerii Primăriei Farcășești, s-au făcut demersurile necesare pentru ca în această localitate să existe o rețea de gaze naturale și un parc fotovoltaic.

Primarul Constantin Drăgoecu a afirmat că pentru gaze s-a depus o solicitare de finanțare din anul 2020 la Programul Național ,,Anghel Salighny,, iar pentru înfințarea parcului fotovoltaic s-a depus o cerere de finanțare la A.F.M.- Agenția Fondului de Mediu, pe data de 6 decembrie a anului curent.

De asemenea, tot pe A.F.M. se va depune un proiect pentru reabilitarea clădirilor a două foste școli.

În cursul acestui an, investițiile vor continua și se va bitumina drumul comunal D.C. 72 Timișeni pe o distanță de 900 metri, se va finaliza Biserica Peșteana de Jos, se vor bitumina străzile Izvoarelor, Valea Brătuii și Valea Plopului pe o distanță de 2 km cu fonduri de la bugetul local.

Tot în această perioadă se va amplasa pe raza localității o stație de încarcare electrică si va fi adus un microbuz electric de la Consiliul Județean Gorj.

Drăgoescu a mai precizat că a fost aprobat proiectul pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Roșia Jiu și Școala Gimnazială Victor Popescu.



Cătălin Bădescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu