sâmbătă, 25 iunie 2011

"AU BĂUT BANII DE APĂ!"

     Sătenii din comuna Bălăneşti s-au săturat de minciunile sfruntate ale aleşilor locali. Dacă până acum doi ani îi amăgea fostul primar, actual vice, Dorel Roşu, că în această localitate va exista apă curentă, acum Roşu a trecut pe planul secund şi cârma a fost preluată de primarul Radu Rotaru.

   De ani buni, sătenii din Bălăneşti aşteaptă apa…care s-a dus de mult pe apa sâmbetei. Edilii care s-au perindat pe la conducerea acestei comune au simulat diverse lucrări pentru aducţiunea de apă, şi chiar au obţinut bani pentru aceste lucrări. Ba mai mult de atât, "băieţii deştepţi" de la Bălăneşti au cerut fonduri pentru supravegherea acestor aşa zise lucrări. Povestea ştintifico-fantastică a început din mandatul primarului Dorel Roşu, care se plimba mândru prin comună şi dădea ordine în stânga şi în dreapta. La aceea vreme Roşu era asculat orbeşte de viceprimarul Ion Cânepa. Gurile rele spun că cei doi ar fi fost şi încă mai sunt încă ,,tovarăşi de pahar,, nu doar de primărie. Vremea a trecut şi la cârma comunei a venit un alt primar pe nume : Radu Rotaru. La început cei doi nu "s-au halit" de nici o culoare "politică" dar până la urmă au facut o alianţa tacită, bineînţeles pentru binele oamenilor din Bălăneşti. Şi cum era de aşteptat apa nu a apărut, pentru că după cum spunea chiar soţul femeii de la serviciu de la primărie, cei doi edili "au mâncat banii pentru apă." Ne permitem totuşi să-l corectam pe "informatorul," nostru şi să-i spunem că mai corect ar fi fost : "AU BĂUT BANII DE APĂ !".

CINE A FOST ODATĂ ÎN GORJ

   Fostul primar, actual vice, domnul Dorel Roşu se poate mândri cu o activitate extrem de bogată în comuna Bălăneşti. Vă lăsăm pe dumneavoastră, stimaţi cititori să apreciaţi activitea lui Roşu de Bălăneşti. În mandatul său, Roşu a tăiat câteva sute de pomi care erau amplasaţi pe drumul ce face legatură între şoseaua naţională şi localitatea mai sus menţionată. La aceea vreme Roşu a spus că a tăiat pluţile pentru ca făceau umbră. Problema lui Rosu a fost însă că nu a putut justifica materialul lemnos. Acum ne puteţi spune domnule Dorel Roşu ce destinaţie a luat lemnul ? Am auzit pe la oamenii din Bălăneşti că ar fi ajuns la cabana dumneavoastră din Rânca pentru foc. Însă noi nu dăm crezare şi vă lăsam pe domnia dumneavoastră să ne spuneţi ce aţi făcut cu pluţile respective. În locul arborilor Dorel Roşu a plantat o specie de arbuşti care acum sunt acoperiţi de bălării. Tot în aceeaşi perioadă Roşu a dovedit că are reale valenţe de medic stomatolog, întrucât a plombat centrul comunei. De ce a pus plombe? Simplu: Era campanie electorală. Bineînţeles că plombele au ţinut până dupa alegerile în care Dorel Roşu a avut tupeul să candideze din nou pentru fotoliul de primar. Cu alte cuvinte putem spune că Roşu a făcut şi face în Bălăneşti ce vrea muşchiul sau. Gurile rele din Bălăneşti ne-au spus că Roşu este jupan şi nu are nimeni ce să-i facă pentru că este finul preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Calinoiu.


O ALTĂ PROBLEMĂ LA BĂLĂNEŞTI - PĂDURILE

    Deşi sunt propietari de drept asupra pădurilor moştenite din moşi strămoşi, majoritatea satenilor din Bălăneşti nu pot intra în posesia acestora şi asta datorânduse bineînţeles tot indolentei şi nepăsării aleşilor locali. Unii dintre sateni au decurs deja la gesturi extreme prin amplasarea unor pancarde pe care se poate citi : "Opriţi jaful din Bălăneşti", "Singura soluţie este războiul civil" , "Ne-aţi furat după bunul plac" etc. Cum era de aşteptat edilii locali trec nepăsători pe lângă aceste pancarte şi se gândesc "la binele comunei".

OARE CÂND O SĂ VĂ GÂNDIŢI, DOMNILOR FUNCŢIONARI PUBLICI DE BĂLĂNEŞTI ŞI LA OAMENII CARE AU VENIT LA URNE SĂ VĂ VOTEZE ?

Claudiu Costache

3 comentarii:

  1. Va multumim ca ati publicat acest material si ne-ati intarit ideea ca primarul si viceprimarul din Balanesti sunt 2 hoti si 2 rahati care ar trebui sa infunde puscaria! Sa va fie rusine, nenorocitilor! Sper din tot sufletul ca autoritatile din Gorj sa-si faca datoria dupa citirea acestui articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai Gigi, sa stii ca peste tot se fura, nu numai la Balanesti. Si tu daca erai in locul lui Rotaru, iti trageai jarul pe turta ta.

    Lasa-i ba sa se descurge daca-i duce capul, au spate si pot sa ciordeasca. Astea-s timpurile din ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand ma stiu eu, la balanesti s-a furat, astia doi fura cel mai tare.bagatii la puscarie

    RăspundețiȘtergere