duminică, 5 februarie 2012

POLIŢIA ÎN ACŢIUNE…

În după-amiaza zilei de 29 ianuarie poliţiştii din Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de un bărbat din municipiul Craiova, că în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 a accidentat un biciclist. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti. Din primele cercetări efectuate s-a constatat că apelantul, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661 - Colibaşi, din direcţia Bengeşti - Târgu-Cărbuneşti, l-a accidentat pe S.C., de 44 ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, care, circulând pe o bicicletă, în acelaşi sens, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga. Victima a fost transportată la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti pentru investigaţii medicale. Testat cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,25 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul  auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 În seara zilei de 29.01.2012, Poliţia oraşului Novaci a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe raza satului Drăgoieşti, în comuna Crasna, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu două victime, iar conducătorul auto a părăsit locul evenimentului. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Serviciului Rutier Gorj şi Poliţiei oraşului Novaci. Aici au fost găsite cele două victime, un minor de 17 ani şi unul de 10 ani, ambii din comuna Crasna, judeţul Gorj, care au relatat că au fost acroşaţi de un autoturism ce se deplasa din direcţia Muşeteşti spre Crasna, al cărui conducător auto nu a oprit, continuându-şi deplasarea. Victimele au fost transportate la o unitate medicală pentru investigaţii şi acordare de îngrijiri medicale. După aproximativ 20 de minute de la producerea accidentului, conducătorul auto, identificat în persoana lui R.S., de 43 ani, din comuna Crasna, judeţul Gorj, a revenit la locul evenimentului. Testat cu aparatul etilotest, R.S. a prezentat o concentraţie de 0,57 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că şoferul R.S., în timp ce conducea un autoturism pe DJ 665 C, din direcţia Muşeteşti - Crasna, a pătruns pe contrasens şi i-a acroşat pe cei doi minori care se deplasau ca pietoni. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie, în acest caz fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

SUSPECTAŢI DE BRACONAJ PISCICOL
 În data de 29.01.2012, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au fost sesizaţi de o patrulă mobilă de jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj, despre faptul că, în jurul orei 23:30, au depistat pe digul râului Jiu, pe raza satului Murgeşti, trei persoane, care deţineau în autoturismul cu care se deplasau, peşte proaspăt, specia caras şi o plasă monofilament. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că cei trei suspecţi, identificaţi ca fiind M.C., de 42 ani, M.I.M., de 37 ani, ambii din comuna Ţînţăreni şi P.I.M., de 33 ani, din oraşul Turceni, deţineau în autoturism o cantitate de 67 kg peşte şi 499 m liniari plasă monofilament. Plasa monofilament a fost confiscată. De asemenea, cantitatea de peşte a fost indisponibilizată pentru a fi valorificată printr-o societate de profil.Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. ”m” din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

LA VOLAN, AVÂND O CONCENTRAŢIE ALCOOLICĂ CE DEPĂŞEA LIMITA LEGALĂ
În data de 29.01.2012, ora 23:55, în timp ce acţionau pe DJ 675 - Baia de Fier, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci l-au depistat la volanul unui autoturism, pe T.I., de 32 ani, din comuna Baia de Fier. Testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, întocmind pe numele lui T.I., dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

TRANSPORT ILICIT DE CĂRBUNE, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI
În data de 29 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari l-au depistat în trafic pe P.C., de 40 ani, din oraşul Rovinari. Acesta transporta cu autoutilitara proprietate personală, cantitatea de 5.900 kg cărbune lignit. Întrucât nu a putut justifica cu documente legale, provenienţa cărbunelui, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în cuantum de 1.500 lei. De asemenea, întreaga cantitate de cărbune a fost indisponibilizată în vederea confiscării.
 Suspectul unui furt din locuinţă este cercetat în stare de reţinere de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu. Prejudiciul, estimat de partea vătămată la suma de 10.000 lei, a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 90 %.
În data de 29 ianuarie 2012, ora 17:10, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către un bărbat, din municipiu, despre faptul că, în perioada 6 - 29 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în apartamentul proprietate personală, situat la etajul I, iar de aici i-au sustras aparatură electronică şi bani, prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 10.000 lei. Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate cu operativitate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că suspectul furtului este chiar un vecin al părţii vătămate, L.G.C., de 26 ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj. În ziua de 29 ianuarie a.c., poliţiştii l-au depistat pe suspect pe raza municipiului, acesta fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor. Poliţiştii au stabilit că în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2012, suspectul, cunoscând că proprietarii apartamentului sunt plecaţi din localitate, prin escaladare, a intrat în balconul apartamentului situat la etajul I şi, ulterior, a pătruns prin efracţie în locuinţă. De aici a sustras un televizor LCD, un DVD, trei ceasuri de mână, şase telefoane mobile şi bani.
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 90 %, respectiv televizorul LCD, DVD-ul, un ceas de mână şi telefoanele mobile, acestea fiind restituite părţii vătămate. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.
Astăzi, 30 ianuarie a.c., poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a suspectului şi recuperării integrale a prejudiciului.

SUSPECT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTI
Un tânăr de 18 ani, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind suspectat  că a sustras unei colege de clasa, portofelul în care se aflau suma de 80 lei şi cartea de identitate a părţii vătămate. Prejudiciul a fost recuperat integral.
 În după-amiaza zilei de 2 februarie, ora 16:30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi direct de către o tânără de 18 ani, din comuna Bolboşi, elevă a unei instituţii de învăţământ, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un portofel din geanta cu rechizite şcolare pe care o lăsase în clasa de curs. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţişti au constatat că furtul a fost comis în timp ce eleva se afla la cabinetul medical din cadrul instituţiei de învăţământ, suspectul sustrăgând portofelul în care partea vătămată avea suma de 80 lei şi cartea de identitate. La scurt timp de la sesizare, poliţişti au stabilit că suspect de comiterea furtului este P.G., de 18 ani, din comuna Dragoteşti, coleg de clasă cu partea vătămată.Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit părţii vătămate.  Poliţiştii au întocmit pe numele suspectului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

ACTE ILICITE DE COMERŢ, SANCŢIONATE DE POLIŢIŞTI
Joi, 3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu au acţionat în zona celor două pieţe agroalimentare, Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai, pentru combaterea comerţului ilicit. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au verificat 11 societăţi comerciale. În şase cazuri, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, valoarea amenzilor fiind de 6.500 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri (ţigări, cafea), în valoare de 900 lei, pentru care agenţii economici nu deţineau documente de provenienţă.

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA SUSTRAGERILOR DE CĂRBUNE

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au indisponibilizat aproximativ 7,5 tone de cărbune lignit.
În ziua de 1 februarie a.c., acţionând pentru prevenirea şi combaterea sustragerilor de cărbune, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari l-au identificat în trafic pe Ş.C.M., de 27 ani, din comuna Fărcăşeşti, în timp ce acesta transporta cu o autoutilitară, pe DE 79 în localitatea Bâlteni, cantitatea de 6.480 kg cărbune lignit bulgări. 
Conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, motiv pentru care poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Cantitatea de cărbune a fost ridicată în vederea confiscării şi predată către EMC Roşia. La aceeaşi dată, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pe numele suspecţilor T.R., de 28 ani şi C.I., de 38 ani, din comuna Urdari.  Cei doi suspecţi au fost surprinşi la scurt timp după ce au sustras cu o căruţă 800 kg cărbune lignit din depozitul Cocoreni.
  
INFOTRAFIC

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cu cod galben, valabilă până pe 5 februarie, ora 20:00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.  
 Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.    Din dimineaţa zilei de sâmbătă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub forma de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.
Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
 Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu