marți, 31 mai 2016

PRIMAR COMUNA CĂTUNELE FLORINEL ŢUILĂ

 Dragi concetăţeni,

Rolul primarului ca si conducator al administratiei publice locale, este acela de a dezvolta localitatea cu scopul de a oferi servicii si conditii din ce in ce mai bune pentru cetatenii ei.
  De aceea am considerat ca cetatenii comunei, indiferent de zona in care locuiesc trebuie sa beneficieze de conditii egale de viata apa potabila, drumuri asfaltate, iluminat stradal, santuri betonate, colectare individuala a deseurilor menajere, parcuri de joaca pentru copiii din toate satele, deszapezirea drumurilor pe toata perioada de iarna in conditii bune, dispensar uman si veterinar, scoli, camine culturale modernizate, transport elevi, biserici noi in satele Valea Perilor si Valea Manastirii si alte investitii realizate pentru o viata mai buna.
In concluzie, toti locuitorii comunei beneficiaza de conditii egale si decente de viata, indiferent de zona in care locuiesc.
Inca de la venirea mea in fruntea administratiei locale, am considerat ca localitatea trebuie tratata ca o gospodarie si cetatenii ca o familie si de aceea am fost alaturi de dumneavoastra la bine si la greu.
Va informez ca
- la aceasta data este finalizat sistemul de canalizare menajera pe toata lungimea drumului judetean si statia de epurare este functionala si incepand din luna iulie vor incepe racordarile gospodariilor, dupa ce se va stabili pretul pe metrul cub de apa uzata si taxa de racordare.
- a fost depus proiectul in vederea obtinerii finantarii pentru extinderea retelei colectoare la sistemul de canalizare menajera in satele Lupoaia, Catunele si Dealul Viilor si pe celelalte ulite satesti. Din acest motiv au fost betonate santurile pentru colectarea apelor pluviale doar pe unul dintre acostamentele drumurilor si satesti.
- va fi turnat cel de-al doilea strat de asfalt pe ulitele satesti si comunale si vor fi betonate santurile in urma montarii conductei de canalizare menajera
- a fost depus proiectul pentru obtinerea Finantarii Europene pentru construirea drumului de exploatare agricola, drum ce va face legatura intre satele Lupoaia(pe lunca), Valea Manastirii(lunca si langa canalul de garda), Steic(canalul de garda), Valea Perilor(canalul de garda), Catunele si Dealul Viilor(peste halda), proiect ce asteapta deblocarea Finantarii Europene de catre Guvern. Drumul va avea o lungime de 6,5 km, cu o latime de 4 metri si va fi asfaltat.
- in urma sondajului realizat la nivelul localitatii privind introducerea gazelor naturale, peste 80% dintre cetateni si au manifestat dorinta de a se racorda. Suntem in faza de actualizare a studiului de fezabilitate si a proiectului, urmand ca in perioada urmatoare sa facem toate demersurile necesare pentru realizarea sistemului de distributie a gazelor.
- a fost construita piata agroalimentara iar in perioada imediat urmatoare va fi dotata cu mese si va fi deschisa pentru vanzarea produselor agricole din localitate.
- administratia locala se afla in stare de judecata cu CEO pentru redarea in agricultura a terenurilor ocupate si pentru refacerea drumurilor si canalelor peste halzile de steril
- cea mai importanta problema a zonei noastre a fost si este lipsa locurilor de munca, ceea ce a dus la exodul tinerilor in orase mari si spre alte tari, la intarzierea intemeierii unei familii, la un nivel scazut de viata a celor ce locuiesc in Motru. Permanent am facut tot ceea ce a fost posibil pentru gasirea unui loc de munca, am mai rezolvat problema pe alocuri, insa primarul nu are parghiile necesare crearii de locuri de munca. Au fost atrase in localitate ateliere auto si firme in zona Lupoaia( LAO, La Bordeence, PENNY, strand)

Dragi cetateni, am avut oportunitatea sa candidez cu sanse mari la Primaria Motru unde mi ar fi fost mai bine din punct de vedere financiar, dar nu am putut face acest pas deoarece mi am dedicat cea mai frumoasa perioada din viata pentru comuna noastra la care tin foarte mult ca si la dumneavoastra si simt ca si majoritatea dintre dumneavoastra au acelasi sentimente fata de mine.
Am facut si greseli pe care trebuie sa le infrunt si sa merg inainte, dar niciodata nu am desconsiderat, jignit,ignorat sau partinit vreun cetatean. Stiu ca sunt si cetateni nemultumiti la care am incercat sa le rezolv problemele, dar nu este intodeauna posibil, mai ales atunci cand problemele sunt intre cetateni sau intre familii.
Nu am avere materiala, singura mea avere fiind copiii mei studenti la Medicina la Timisoara si care locuiesc in caminele studentesti, pentru ca avem locuinta cum spun rautaciosii si realizarile din Comuna Catunele, care vor dainui peste multi ani si de care se vor bucura multe generatii.

Pentru urmatorii patru ani prezint in fata dumneavoastra o echipa tanara de consilieri, la care va rog sa le dati prin vot, girul, pentru ca ei sunt viitorul nostru si trebuie sa inceapa sa capete experienta. De asemenea ei fac parte din echipa mea care trebuie sa mi asigur majoritatea in Consiliul Local, sa aleaga viceprimarul si sa sutina proiectele de dezvoltare a localitatii si sa invete sa duca mai departe respectul fata de dumneavoastra si devotamentul fata de rolul pe care il vor avea in comunitate ca si consilier local. De aceea vin cu rugamintea de a intelege ca desi toti toti ceilalti candidati sunt bine intentionati, in politica lucrurile sunt diferite si anume, primarul trebuie sa colaboreze cu echipa lui pentru a lucra constructiv si nu dezbinare si neintelegere.
Rolul primului este acela de a administra localitatea şi rolul viceprimarului este acela de a munci efectiv pentru punerea în aplicare a dispozitiilor date de primar : deszapezire drumuri, decolmatare santuri, intretinere drumuri, decolmatare santuri, intretinere drumuri, intretinerea tuturor obiectivelor realizate, sarcini care pana in prezent au fost duse la indeplinire de viceprimar.
In concluzie doresc ca in urmatorii patru ani sa administrez localitatea in aceleasi conditii de climat si intelegere in cadrul aparatului administrativ ca si pana acum pentru a continua dezvoltarea socio-economica si de mediu a localitatii noastre cu scopul unei vieti din ce in ce mai bune pentru dumneavoastra.

Pentru aceste motive va rog sa VOTATI POZITIA 4 pe cele trei buletine de vot!

VOTAŢI LISTA CONSILIERILOR P.S.D CĂTUNELE
1. ŢUILĂ FLORINEL
2. VINTILESCU CONSTANTIN- IULIAN
3. CIOBANU CONSTANTIN
4. MÎNEA ION
5. TUTILA ALEXANDRA-MARIA
6. DUNCEA MIHAI
7. CLECIU CLAUDIU- ION
8. GODESCU COSTEL
9. BÎRCU CONSTANTIN
10. NIŢOI CONSTANTIN MĂDĂLIN
11. PÎRLEA NICOLETA
12. NICOLICI DUMITRU- CRISTINEL
13. BEJAT IONEL
14. VÎLCEANU VASILE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu