sâmbătă, 19 mai 2012

În Slivileşti, aerul e tot mai greu de respirat


Pe lângă binecunoscutele probleme legate de alunecările de teren şi de apă potabilă, localnicii din comuna Slivileşti sunt obligaţi să îndure şi un aer din ce în ce mai poluat.

Viaţa cetăţenilor din această comună a devenit un calvar deoarece localitatea este înconjurată de cariere miniere, iar aerul este tot mai încărcat de praf de cărbune, dar şi de praf de nisip. Aceştia se plâng că nu mai pot respira un aer curat din cauza acestor unităţi miniere. Mulţi localnici au apelat la primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, pentru a le da o mână de ajutor în această problemă şi mai mult decât atât, aceştia s-au organizat şi au adunat semnături de la cei ce locuiesc în acea zonă poluată, în vederea remedierii acestei mari probleme. Pot să vă spun cu certitudine că este foarte mult praf în zona respectivă. Atât praf de cărbune, cât și praf de nisip de la cariera care exploatează în zona Știucani - Niculești. Cetățenii au venit la mine să se plângă. Au făcut și o sesizare semnată de mai mulți localnici de pe raza satelor Niculești - Știucani. Acea sesizare am dus-o la exploatarea minieră, la directorul EMC Jilț, Ion Paraschivu.”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești. Acesta consideră că o problemă la fel de gravă din această zona este apa potabilă de care oamenii nu dispun la momentul actual, în privinţa căreia a luat şi măsuri. Edilul este optimist şi spune că a primit asigurări că în acest an se va face un bazin de apă potabilă pentru alimentarea satelor care se confruntă cu această mare problemă. “O problemă destul de gravă și destul de importantă este și faptul că cetățenii din zona respectivă nu mai au nici apă. Cu privire la acest lucru, s-a stabilit că în cursul anului 2012 vor merge să foreze, să facă un bazin de apă pentru ca cele două sate să fie alimentate cu apă potabilă.”, a mai declarat Sorin Bucurescu.
Dacă în această privinţă locuitorii comunei Slivileşti mai au o speranţă că lucrurile vor lua o întorsură favorabilă, referitor la alunecările de teren, situaţia nu este deloc îmbucurătoare, având în vedere că nu s-a găsit nicio soluţie până în acest moment. “Vizavi de alunecările de teren nu s-a luat nicio decizie până la momentul actual.”, a afirmat edilul comunei.
                                                                       Redactor Diana Țacu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu