sâmbătă, 19 mai 2012

VASILE PÎRVULESCU - UN OM PENTRU OAMENI

Comuna gorjeană Stăneşti este o localitate relativ mică, dar cu oameni ospitalieri şi cu suflet mare.
Printre aceştia se numără şi primarul Vasile Pârvulescu, om care le-a demonstrat tuturor că este direct interesat de binele stăneştenilor săi.
Pârvulescu nu s-a rezumat doar la vorbe, şi a trecut concret la fapte.
O prioritate deosebită pentru acest edil a fost modernizarea drumurilor comunale şi săteşti.
Astfel că, drumurile DC 145 Curpen - Vaidei, DC 143 Stăneşti – Obreja, DC 143 Bălani – Obrejea şi majoritatea uliţelor au fost modernizate fie pe măsura 332, fie din fonduri alocate de la bugetul local.
La fel ca şi în cazul modernizărilor drumurilor a fost alimentarea cu apă şi canalizarea menajeră.
De apă curentă beneficiază în acest moment satele: Obrejea, Măzăroi, Căleşti, Bălani, dintr-un puţ forat cu bani alocaţi din fonduri externe.
Tot cu ajutorul fondurilor europene s-a realizat canalizarea menajeră a apelor uzate pentru satele: Obrejea, Măzăroi, Căleşti şi Bălani.

Şi pentru ca toate aceste lucrări să fie executate cu sume de bani cât mai mici, Pârvulescu a considerat necesar să achiziţioneze un tractor cu remorcă şi un buldoexcavator pentru reparaţia drumurilor comunale.
Deasemenea şi sediul primăriei a fost dotat conform normelor europene cu un multifuncţional color xerox, 2 laptopuri, 2 imprimante, o camera video, o staţie cu mixer, o plasmă şi mai multe microfoane, tot pe măsura 322.   
 Bugetul local al comunei Stăneşti, a fost suplimentat şi cu fonduri de la APIA, astfel că localitatea beneficiază în acest moment de o remorcă pentru împrăştiat gunoi natural, o instalaţie de împrăştiat îngrăşăminte artificială, un plug pentru dezăpezire şi reparaţii a drumurilor comunale, o maşină de tuns iarba cu braţ telescopic, o maşină de tocat mărăcini şi o instalaţie de măturat asfaltul.
Edilul din Stăneşti nu a uitat nici de „Formaţia de fluieraşi” şi a făcut tot posibilul ca aceasta să fie dotată cu instrumente şi costume populare.
Şi cum este normal şi firesc ca orice primar gospodar să fie interesat şi de viitorul localităţii pe care o conduce, Vasile Pârvulescu a avut grijă ca unităţile şcolare să fie reabilitate prin construirea unor grupuri şcolare moderne şi prin alte reparaţii ce se impuneau la momentul respectiv.
Şi lăcaşurile de cult au fost în atenţia primarului, astfel că la biserica Alexeni s-a reparat zidul de împrejmuire, biserica Căleşti a fost reabilitată în totalitate, iar la biserica monument istoric Stăneşti s-a realizat o instalaţie de încălzire centralizată.
Tot în aceeaşi perioadă s-au reparat un pod şi o punte peste Şuşiţa Verde şi peste pârâul Dudai.
Căminul cultural din Stăneşti a fost modernizat la rândul său prin construirea unei scene pentru susţinerea de spectacole în aer liber.
Tot în cadrul acestor lucrări de la căminul cultural s-a reparat instalaţia electrică şi s-a realizat un grup social modern cu apă curentă.
Şi la capitolul iluminat public, comuna Stăneşti stă foarte bine deoarece aici au fost montate lămpi noi economice în locul becurilor mai mari de 50 W.
Atât elevii cât şi persoanele adulte din această localitate pot beneficia în acest moment de condiţii de transport decent tot datorită lui Pârvulescu care a asigurat deplasarea gratuită a copiilor cu fonduri de la bugetul local.
Un alt gest deosebit de frumos din partea lui Pârvulescu a fost oferirea de cadouri pentru sărbătorile de iarnă elevilor si preşcolarilor care au frecventat cursurile la şcolile de pe raza comunei Stăneşti.
Primarul comunei Stăneşti, Vasile Pârvulescu se mai poate mândri cu următoarele lucrări de investiţii: reparaţia acoperiş dispensar, modernizarea reţelei electrice în satele Curpen, Obrejea, Măzăroi şi Căleşti, dotarea bibliotecii comunale cu 4 computere, şi un videoproiector şi regularizarea râului Şuşiţa Verde în punctele afectate de inundaţii şi care au prezentat risc de inundaţii şi anume: Curpen - pod Curpen – podeţ pârâu Beca, pod Alexeni – Ciulavu Tică, Ciulavu Vasile, Maiogi, Gambor – staţia de gaze şi pod Alexeni (biserica Alexeni uliţa Manolescu).
Primarul comunei Stăneşti, Vasile Pârvulescu, promite însă că nu se va opri aici cu investiţiile şi va continua să realizeze acele investiţii de care oamenii au atâta nevoie.
Acestea vor fi:
1.    Modernizarea drumurilor DC.146 Alexeni – Vălari – Curpen;
2.    Modernizarea drumurilor DC.146 A Pârvuleşti – Vălari;
3.    Modernizarea drumurilor DC.143 Stăneşti – Obrejea – Măzăroi – Căleşti – Bălani – pe o lungime de 4,050 km în satele Obrejea,  Măzăroi, Căleşti, Bălani;
4.    Modernizarea drumului linia mica Stăneşti până la fântâna din izlazul aeroport Stăneşti;
5.    Construirea a 3 punţi în satele: Stăneşti 2 punţi, la uliţa bisericii Stăneşti şi capul satului Stăneşti şi în satul Alexeni la uliţa bisericii Alexeni;
6.    Canalizare menajeră pentru satele Stăneşti, Alexeni, Curpen, Vaidei, Vălari, Pârvuleşti;
7.    Alimentare nouă cu apă pentru satul Vălari prevăzută cu staţie de tratare a apei;
8.    Construcţia unui punct de informare turistică între satele Vaidei şi Curpen prin fonduri europene;
9.    Reabilitarea căminelor culturale Stăneşti şi Curpen.
   10. Finalizarea punctului de Salvamont Vaidei;
   11. Construcţie sală de sport – documentaţie depusă la CNI Bucureşti din 2007;
   12. Susţinerea Asociaţiei sportive Dinamo – Inter Stăneşti;
   13. Colectarea deşeurilor individual de la fiecare gospodărie în parte;
   14. Finalizarea lucrărilor la alimentarea cu apă a satelor Vaidei, Curpen, Alexeni, Stăneşti prin H.G. NR. 577/1997;
   15. Modernizarea iluminatului public şi montarea unui număr de 200 lămpi noi.
   16. Asigurarea materialelor necesare pentru realizarea aleei stradale la biserica din satul Măzăroi şi sprijinirea din punct de vedere financiar a tuturor bisericilor de pe raza comunei Stăneşti.
    17. Dezvoltarea turismului – realizarea unei pârtii de ski la Straja în parteneriat cu Obştea Straja – Grivele Suseni şi Consiliul Judeţean Gorj, celelalte obştii care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei Stăneşti;
        18. Realizarea unui aerodrom;
    19. Regularizarea albiei râului Şuşiţa Verde în zonele afectate de inundaţii: zona Besoi Marcovici Ion – Tufan Grigore şi alte zone;
     20. Realizarea a trei baze sportive la şcolile Stăneşti, Curpen şi Căleşti.
Primarul comunei Stăneşti Vasile Pârvulescu a ţinut să-i asigure în continuare pe cetăţenii localităţii de sprijinul şi loialitatea sa afirmând următoarele: „promisiunile din 2008 – 2012 au devenit fapte în mandatul meu de primar al comunei Stăneşti în perioada 2008 – 2012, mandat pe care dumneavoastră cetăţeni ai comunei Stăneşti mi la-ţi încredinţat în urmă cu 4 ani se cuvine să va prezint ceea ce împreună cu echipa mea alianţa USL, a dumneavoastră cetăţeni ai comunei, cu aparatul propriu al primăriei precum şi cu membrii Consiliului Local, am reuşit să-l ducem la bun sfârşit.
Am mulţumirea că în această perioadă am realizat obiective la care înainte nu îndrăzneam să ne gândim mulţi dintre noi chiar daca guvernul portocaliu a refuzat să ne acorde fondurile necesare realizării investiţilor foarte importante pentru care întocmisem proiectele tehnice de execuţie, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie.
Aceste investiţii fiind următoarele:
-         Modernizarea drumului comunal 146 A Pârvuleşti – Vălari pe o lungime de 1,7 km.
-         Modernizarea drumului comunal 146 Alexeni -  Vălari – Curpen.
-         Modernizarea drumului comunal 143 Stăneşti – Obrejea – Măzăroi – Căleşti – Bălani.
-         Construcţia unei săli de sport.
Continuând împreună, cu încrederea dumneavoastră, cu experienţa noastră şi având un nou Guvern, al USL avem garanţia că obiectivele noastre nerealizate în timpul guvernării PDL le vom realiza în perioada următoare.
Alături de actualul primar, Vasile Pârvulescu pentru funcţiile de consilieri locali vor candida următoarele persoane: Constantin Văduva de profesie inginer din satul Bălani, Liviu Blideanu medic veterinar din Stăneşti, Ion Eftenoiu profesor din Curpen, Ion Ciulavu maistru din Curpen, Pantelemon Stanciu maistru din Curpen, Ilie Fâcea jurist din Vălari, Cornel Bardan maistru din Bălani, Marinela Simona Popescu economist din Stăneşti, Camelia Toader economist din Pârvuleşti, Ion Udroiu subinginer din Curpen, Sorin Şerbescu inginer din Căleşti, Petre Udrescu electrician din Vaidei şi Cristi Drăguşin şofer din Obrejea.



                        REDACTOR SIMONA LAZĂR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu