Comuna Stejari este situata la o distanta de 45 kilometri de orasul Targu-Carbunesti si la 75 kilometri de Municipiul TG-JIU.
Zona are o buna accesibilitate la caile de comunicatie rutiera, prin DJ 605B, drumuri comunale si stradale. Este in amenajare si un drum vicinal care va asigura legatura cu comuna Gradistea, judetul Valcea si in modernizare drumuri comunale vecine Hurezani si Danciulesti.
Peisajul natural al comunei Stejari este deosebit de atractiv.
Activitatile specifice zonei sunt cultura plantelor, cresterea animalelor, valorificarea fructelor de padure, extractia si transportul gazelor naturale, prelucrarea lemnului si comertul.
Activitatile economice principale sunt agricultura, extractia gazelor si activitati mestesugaresti de prelucrare a lemnului.
Aici se afla Biserica ortodoca Sfintii Imparati Contantin si Elena, din satul Stejari- monument istoric, Stejarii seculari in satele Stejari, Popesti, Piscoiu- monumente ale naturii, peisaj variat si atractiv oferit de dealurile subcarpatice impadurite, poienile si platourile dintre dealuri si paduri.
La Stejari exista posibilitatea infintarii unor ferme de crestere a animalelor, existând suprafete mari de pasuni si fanete.
De asemenea exista posibilitatea cultivarii plantelor industriale, a catinei, pe platourile intinse de pe dealuri, posibilitatea infintarii unor livezi de pomi fructiferi, plantarea vitei de vie si valorificarea strugurilor.
Se pot infinta microintreprinderi pentru valorificarea si prelucrarea laptelui, fructelor, legumelor, plantelor industriale si a fructelor de padure.
Catalin Badescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu